Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rockrivaler danner supergruppe

Rockrivalene Paul McCartney og Mick Jagger danner supergruppe sammen med Phil Collins. Det skjer i forbindelse med markeringen av dronning Elizabeths 50 år på tronen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 40 år som erkerivaler i henholdsvis Beatles og Rolling Stones - og som markante soloartister - går McCartney og Jagger sammen - i samme band - for å hylle dronningen.

Aldri tidligere har de to gigantene i rockens historie samarbeidet på den måten.

En tredje grunnpilar i supergruppa, blir Genesis-trommeslager og soloartist Phil Collins. Bandet, som foreløpig ikke har noe navn, skal bare gjøre den ene konserten 3. juni i London. Det er avisa Sunday Telegraph som melder dette.

Ideen til arrangementet kommer fra Beatles-produsenten George Martin, og det er ventet at hele den britiske kongefamilien vil være til stede.

Rockingham Palace

Supergruppa skal lede en overdådig konsert ved Buckingham Palace, der også souldronning Aretha Franklin, Stevie Wonder og den kanadiske rockeren Bryan Adams skal opptre for 12000 gjester. Det ligger an til at BBC vil tv-sende konserten, som garantert vil fenge folk over hele verden.

The Beatles albumdebuterte i 1963, ett år før Rolling Stones. I løpet av 60-tallet ble det disse to bandene som dominerte rocken. Begge bandene hadde en uslåelig kombinasjon av låtskrivere: Lennon/McCartney og Jagger/Richards.

Erkerivaler

Beatles ble mer myteomspunnet, mens Stones levde et mer utagerende rockliv. Men uansett hvor bra Stones var på 60-tallet, ble det Beatles' tiår.

Beatles og Stones var de store rivalene. Da Beatles kastet inn håndkleet i 1970, overtok Stones den britiske rocktronen. I dag er verken Paul McCartney eller Mick Jagger listetopper. Begge er ute med soloplater, men ingen av dem selger vesentlig godt. De må nok se seg slått av en ny generasjon popstjerner, som blant andre Robbie Williams.

Derfor er det en aldri så liten begivenhet at de to kamphanene og rockikonene skal danne en supergruppe, selv om det bare dreier seg om én konsert.

Interessen for dronningens 50-årsjubileum som regent har vært lunken, og mediene har heller ikke vært entusiastiske. I 1977, da dronningen markerte sitt 25-årsjubileum, sto hele England på hodet for å hylle sin dronning.

Lunken interesse

Konserten arrangeres for å sikre interessen for markeringen av dronningens gulljubileum. Kongelige rådgivere bekymrer seg for feiringen på grunn av den foreløpig lunkne interessen for jubileet.

Både initiativtaker til supergruppa, George Martin, og Paul McCartney er hedret av dronningen med tittelen Sir, noe Mick Jagger ikke har oppnådd. Kanskje det er dette som skal til for å gi en av rockens største ikoner en slik utmerkelse.

<B>GUTTA SAMLES: </B>To av rockens aller største personligheter, Paul McCartney fra Beatles og...
...Mick Jagger fra Rolling Stones, danner supergruppe...
...sammen med Genesis-trommis Phil Collins. Det er uvisst om de to gamle rockrivalene skal skrive låter sammen i anledning dronning Elizabeths gulljubileum som regent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!