Tegneserien «»Rocky»

Rocky legger ned: Martin Kellerman har tegnet siste stripe

Leverer inn «oppsigelse» for tegneseriehunden etter 20 år og én måned.

ROCKY TAR FARVEL: Etter tjue år med den hverdagsfilosoferende hunden Rocky, legger Martin Kellerman nå opp. Foto: Martin Kellerman / Rocky
ROCKY TAR FARVEL: Etter tjue år med den hverdagsfilosoferende hunden Rocky, legger Martin Kellerman nå opp. Foto: Martin Kellerman / Rocky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter tjue år med delvis selvutleverende, selvbiografiske tegneseriestripene med den angstfylte, hverdagsfilosoferende hunden Rocky, legger serieskaper Martin Kellerman nå ned pennen.

Med stripene om Rocky og vennene hans er Kellerman blitt Sveriges mest suksessrike tegneserietegner, og svært populær også i Norge. Da tegneserien var på sitt største, gikk den i et femtitalls ulike europeiske aviser. Men nå er det altså slutt.

Det blir ikke mer Rocky. Det sier Kellerman i et intervju med svenske Dagens Nyheter.

- Jeg føler at serien bare er masse babling, og jeg irriterer meg jo over folk som babler. Så da er det liksom ikke så gøy å bidra til all denne bablinga, sier Kellerman til avisa.

Han leverte inn oppsigelse for tegneseriehunden for tre måneder siden. Lørdag 28. april gikk kontrakten hans ut. 20 år og én måned siden han begynte å tegne Rocky.

- Angstfylt

Kellerman forklarer at jobben med å skape Rocky er blitt en for tung bør å bære de siste åra. Egentlig var planen å fortsette å tegne Rocky så lenge han lever, men for to år siden begynte Kellerman å kjenne på tvilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer