Rød løper til Märtha - Ari måtte vente

MOLDE (Dagbladet.no): Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kom med samme fly til Molde i formiddag. I kveld skal de på samme gallamiddag, men Slottet forlanger at de ikke må sitte sammen. - Jeg gleder meg til festen, sier Ari Behn. Se også: Eventyr for Ari ..derfor har ikke kongen krone på

Til tross for at kjæresteparet kom med samme fly, ble de geleidet ut av flyet hver for seg. Prinsessen fikk spasere ut på rød løper, mens Ari Behn ble geleidet ut i all hast fem minutter seinere.

Dagbladet.no rakk likevel å stille et par spørsmål til Ari Behn som i vant stil var ulastelig antrukket i sort dress. Han strålte over sitt første møte med rosenes by.

Vil ikke snakke om Märtha

- Dette er første gang jeg er i Molde, og det var en fantastisk innflyging, sier Ari til Dagbladet.no.

- Fikk du sitte sammen med kjæresten på flyet?

- Nei-nei-nei, sier en glisende Ari og haster inn i en ventende bil.

Han skal lese fra novellesamlingen sin «Trist som faen» ved flere arrangementer under Bjørnsonfestivalen i Molde.

Elegant prinsesse

Prinsesse Märtha Louise er Bjørnsonfestivalens høye beskytter, og hun åpner festivalen med en tale i ettermiddag og er selvsagt æresgjest på Romsdalsmuseet i kveld. Dette er andre gang prinsessen er til stede på Bjørnsonfestivalen. Første gang var i 1996.

Da hun steg ut av flyet og ned på den røde løperen, var hun sommerlig antrukket til tross for at Moldes grå høstregn var trist som faen. Hun var iført en elegant rosa silkedrakt med skjørt til under kneet og matsjende dressjakke. Som tilbehør hadde hun en rød skinnveske og røde høyhælte skinnsko.

Får ikke sitte sammen

Kveldens spenningsmoment blir bordplasseringen under gallamiddagen som starter klokka 20. Slottet kontaktet Bjørnsonfestivalen og ba om at prinsesse Märtha og Ari Behn ikke måtte plasseres for nært hverandre. Hensikten er å unngå at paret stjeler oppmerksomhet fra kronprinsbryllupet.

Det var onsdag Slottet ringte for å uttrykke sin bekymring for at Ari og Märtha skulle være i samme rom i all offentlighet. Slottet ønsket at Aris tilstedeværelse skulle tones ned, og at Märtha iallfall ikke skulle være hans borddame.

Paret har tilbrakt det meste av sommeren sammen, men Slottets strategi er at det kontroversielle paret skal ligge lavt før kronprinsbryllupet 25. august.

FLERE KJENTE FJES: Med på flyet til festivalen var også Kjell Magne Bondevik og kona Bjørg. Det var i tillegg forfatteren Vigdis Hjort og lyrikeren Steinar Opstad.
ETTERSLENGER: Ari Behn måtte vente til kjæresten var på trygg avstand før han kunne forlate flyet sammen med superrojalist, forfatter og tidligere kulturminister Lars Roar Langslet.
ÆRESGJEST: Prinsesse Märtha fikk rød løper da hun ankom Molde.