Rødgrønt ansvar for The Gathering

Nerdefesten må momsfritas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I helga ble det endelig klart at arrangørene må betale moms for datapartyet The Gathering, som samler flere tusen ungdommer til nerdefest i vikingskipet på Hamar hver påske.

AT SKATTEMYNDIGHETENE ville kreve moms av inngangsbillettene, fordi de mener The Gathering ikke er et kulturarrangement som kvalifiserer til momsfritak, har vært kjent lenge. Arrangøren Kandu (Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom) klaget på vedtaket, men vant ikke fram. Skattemyndighetene har nå gitt Kandu frist til 8. august for å betale en million kroner, inkludert en bot på 75.000 kroner for ikke å ha betalt moms fra første dag, og renter på 200.000 kroner.

Det er en meningsløs beslutning. Den primære aktiviteten under The Gathering er dataspill, og at dataspill er kultur, burde være så åpenbart at det nesten er pinlig å måtte fastslå det i 2008.

I Stortingsmelding nr. 14, Dataspill, som ble lagt fram like før påske i år, legger da også regjeringen stor vekt på å fastslå nettopp dataspillenes plass i kulturfeltet - og The Gathering framholdes som et eksempel på det meldingen kaller «spillkultur».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer