<strong>DOMINERER:</strong> «Kongene Tony Soprano og Cartman måtte finne seg i å dele siste halvdel av 90-åra med en annen konge, nemlig Forrest Gump», skriver programleder i «Trygdekontoret» og bassist Thomas Seltzer.
Foto: Nina Hansen
DOMINERER: «Kongene Tony Soprano og Cartman måtte finne seg i å dele siste halvdel av 90-åra med en annen konge, nemlig Forrest Gump», skriver programleder i «Trygdekontoret» og bassist Thomas Seltzer. Foto: Nina Hansen Vis mer

Rødmeren, Rasshølet og Idioten

Populærkulturens tre konger definerer vår tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Adam Kotsko, professor ved Shirmer College i Chicago og regelmessig bidragsyter til PopMatters.com kom i 2009 med boka «Awkwardness» (pinlighet, min oversettelse), et tema som også er sentralt i den nye boka hans «Why We Love Sociopaths: A Study of Television in Late Capitalism» (2012).

I denne beskriver han hvordan spesielt to tilstander definerer vår tids populærkultur. Den ene tilstanden kjennetegnes av karakteren som knoter og stotrer seg gjennom situasjoner, den ene mer pinlig enn den andre. Han er hemmet og usikker og dette genererer bare mer hemninger og usikkerhet. La oss kalle ham Rødmeren. Rødmeren er sentral i den nye mega-sjangeren pinlighetsunderholdning, det vi i «Trygdekontoret» har døpt pute-TV, etter puta man innimellom må holde opp foran ansiktet når ting blir RIKTIG så pinlig, enten som situasjons-offer/skaper, som Larry David i «Curb Your Enthusiasm» eller til en viss grad David Brent og hans undersåtter i «The Office», eller som kjendis som gjør ting han / hun ikke kan.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer