Rodney inn - Rebekka ut

Dagbladet.no tror Rodney kommer tilbake til Big Brother i kveld. Rebekka ryker ut. Les vår vurdering!

I dag må nok en deltaker forlate Big Brother. Siden Per Morten forlot huset frivillig i kveld står kampen mellom Rebekka og Anne Mona.

For to uker siden, da Rodney ble stemt ut, var det svært jevnt mellom de nominerte. Rodney fikk 34 prosent av 650 000 stemmer. Ramsy fikk 31, Per Morten 30, mens Anita fikk kun fem prosent av stemmene.

Hadde det ikke vært for Per Mortens utmarsj ville kampen mellom Per Morten og Rebekka sikkert blitt like jevn som mellom Rodney, Ramsy og Per Morten forrige gang. Før Per Morten gikk frivillig lå det an til at Rebekka måtte ut - igjen. Nå som Per Morten er ute er Dagbladet.no enda sikrere i sin vurdering at det er Rebekka som må ut av huset.

Her er vår vurdering:

Rebekka:

Svært dominerende første gang hun var i Big Brother-huset. Etter at hun kom tilbake, har hun vært lite i fokus. Om det er et redigeringsgrep fra produsentene, eller om hun virkelig har skjerpet seg så mye, skal forbli usagt. Men mange reagerte sterkt på Rebekkas comeback. Hun har en enorm fordel fordi at hun har vært ute av huset og sett hva hun gjorde galt sist hun var med. Hvis Rebekka vinner, blir det norsk kikker-tvs største skandale gjennom tidene.

Selv om 20 prosent som har stemt på Big Brothers hjemmeside mener hun bør vinne, og 32 prosent mener hun er mest sympatisk, tror vi hun rusler ut for andre gang. Rebekka får 65 prosent av stemmene.

Anne Mona:

For fem uker siden skrev vi at Anne Mona bare kommer til å bli husket for én ting: At hun var utro foran 500 000 seere. Hun har fremdeles ikke gjort noe for at vi skal sitte igjen med et annet inntrykk. Jenta er grå og kjedelig, men såpass usynlig at seerne ikke bryr seg om henne ennå. De fleste mener hun ikke har noen som helst mulighet til å vinne. Hun er ingen trussel, og det eneste Anne Mona har gjort som tyder på at hun har egne meninger, er at hun brøt forlovelsen med kjæresten. Anne Mona kommer raskt nok ut fra virkelighets-tv og tilbake til virkeligheten.

Det blir langt tøffere enn å være innesperret i Big Brother-huset i noen måneder. Men hun blir der noen uker til, og får 35 prosent av stemmene i dag.

Rodney inn igjen

Siden Per Morten trakk seg i går, skal en av de tidligere utstemte deltakerne inn igjen i huset. I utgangspunktet er det noe som skurrer, når en deltaker som har vært ute og sett hva som kan gjøres bedre, har sjanse til å komme tilbake. Men uansett: Trond, Monica, Roy og Rodney står alle og banker på døra.

Her er vår vurdering

Monica:

Kom ikke overens med de andre deltakerne, og ble mobbet ganske kraftig.

At hun faktisk vil inn igjen, er en større overraskelse enn at hun kan komme inn. Men hun har ikke gjort sterkt nok inntrykk til at noen vil ha henne tilbake.

Blir ikke stemt inn igjen, og det er like greit for både henne, de andre deltakerne og seerne.

Rodney:

Flere mente at Big Brother kom til å bli forferdelig kjedelig når Rodney ble stemt ut. Han skapte liv, og var et samlingspunkt i huset. Men Rodney var altfor breial og brautende. Han er mest upopulær av kandidatene, men også mest populær. Hvis seerne skulle stemt på hvem de ikke ville ha inn igjen, hadde ikke Rodney hatt en sjanse.

Men siden avstemningen går ut på hvem som skal tilbake til huset, er saken klar: Rodney kommer tilbake i kveld.

Roy:

Klarte ikke å markere seg på samme måte som Rodney. Roy ble den litt feige støttespilleren til Ramsy og Rodney, tok alltid de sterkestes side, og stilte seg bak dem.

Fikk langt flere uvenner enn venner blant seerne, og sleit mye med populariteten.

Roy kommer ikke tilbake.

Trond:

Skilte seg litt ut fra resten av deltakerne, men det var helt klart at han kom til å ryke ut etter Rebekka.

Hadde ikke de sosiale evnene som skulle til inne i huset, og hadde ikke sjarmen som kunne ført til at seerne hadde holdt på ham.

Trond var likevel et lyspunkt til tider, og sto for litt underholdning («Dere er ikke mine venner»), så det kunne vært gøy å fått ham tilbake. Men slik går det ikke.

Per Morten har forlatt bunkersen frivillig. Her kan du likevel lese vår tidligere vurdering:

Før forrige utstemning skrev vi at Per Morten ikke sto i fare for å bli stemt ut. Nå er situasjonen helt annerledes. Etter at Roy og Rodney ble kastet ut, er maktbalansen endret så mye at Per Mortens funksjon som motpol mot «R»ene (Roy, Rodney, Ramsy) ikke vil hjelpe ham. Han er fremdeles altfor hissig, men tjener på at jentene mobber ham litt. Seerne får litt sympati for ham når Anita for eksempel røper slutten på boka han leser. I tillegg er det positivt at han står for det han mener er riktig, og sier unnskyld når han skjønner han har tatt feil.

Kommer til å få det svært tøft, men Per Morten blir nok ikke stemt ut denne gangen.