Rodney om livet etter «Big Brother»

Han kommer rett fra psykologen og har med seg deltakeransvarlig, Julie, som moralsk støtte. Rodney Omdahl Karlsen skal ut i det vanlige livet, etter 69 dager i Norges mest beglodde bunker.

- Rodney, sier han, og byr på et håndtrykk så kontant og fast at han vil bli husket en stund. Særlig av ringfinger'n og langfinger'n.

Forklaringen er at han jobber som roughneck i Nordsjøen. De gutta er vant til å ta i litt. Og de er vant til å holde seg på et lite og avgrenset område over lang tid.

- Jeg trivdes

- Derfor opplevde jeg ikke det å være i huset i 69 dager som frihetsberøvelse. Jeg trivdes og vi hadde jo mer enn nok å ta oss til, med ukesoppgaver, besøk og aktiviteter. Det var nok de 70 raskeste dagene jeg har oplevd, sier Rodney og bestiller en vørterøl.

- Vørterøl? Du?

- Tror du noen ville trodd det var vørterøl om jeg ble fotografert med ei slik flaske, humrer Rodney. Han er nok inne på noe.

Sjokkartet interesse

Rodney snakker som en foss. Forteller at det var et lite sjokk å komme ut igjen, og se hvilken enorm interesse det har vært for serien.

- Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli slik, at folk ble så engasjert. At programmet skulle bli så stort i vanlige folks hverdag. Enkelte har fokusert på «at noen kan finne på å gjøre sånn på TV. Men vi levde jo bare et vanlig liv inne i huset.

- Med kameraer i dusjen og på soverommene...

- Man glemmer kameraene fort, særlig når det er følelser med i bildet. Derfor ble det ekte, både drikking og sex. Det er en naturlig del av livet. Jeg tror ikke vi har gjort noe som ikke folk gjør i de tusen hjem, sier Rodney.

Oppfølging

Siden torsdag har han brukt tida sammen med produsent Lasse Hallberg, som han er full av lovord om.

- Vi har gått igjennom alt materiale og oppfølginga har vært veldig bra. Det er ikke slik at jeg har fått problemer etter at jeg kom ut, men det er fint å vite at noen er der, dersom man skulle føle behov for å prate også.

Jeg tror det er viktig å gi «Big Brother»-deltagerne oppfølging og at de faktisk bruker masse tid på enkeltpersonene. Jeg har vært hos psykolog også. Det er en rutinemessig debriefing. Hvis man føler at man har problemer er det fint å kunne snakke med en profesjonell.

- Var det overføldig?

- Jeg veit jo ikke hvordan andre reagerer, men jeg forstår godt hensikten med å bruke en psykolog. En ekstra sikkerhet.

Tunge stunder

For stupforelskede Rodney er tilværelsen rosenrød. Men han har hatt sine tunge stunder etter at han ble stemt ut.

- Jeg var på vei til debriefing fredag da det kom en faks fra Anette (kjæresten som fortsatt er igjen i huset) og da ble jeg ganske våt i øynene. Jeg savner henne. Hun er fantastisk!

- Pen og flott, ja, men de indre kvalitetene hennes er enda flottere. Når man lever tett på hverandre så lenge, og er veldig glad i hverandre, så er det vanskelig å skilles. Men jeg skal vente på henne! Nå skal jeg hjem til Skien og pusse opp leiligheten, legge parkett og sette inn nye dører.

Sexscenene

- Er det noe du har sett på video fra ditt opphold i huset, som du skammer deg over?

- Jeg har alltid sagt det jeg har ment og handlet deretter. Jeg er ingen komplisert fyr. Men det var kanskje litt flaut å se sex-scenene, selv om det er det mest naturlige i verden når to er veldig glade i hverandre. Da er det liksom ikke til å unngå.

- Gruer du for hverdagen, for å bli gjenkjent som «Big Brother-Rodney»?

- Nei, ikke så veldig. Jeg håper bare folk har vett nok til å forstå at det bare er TV... Og at vi som har vært med ikke har gjort verre ting enn alle på utsida.

- Vennene dine sier at du er et følelsesmenneske.

- Ja, egentlig. Men i jobben min, som roughneck på boredekk, må man kunne stå for en støyt. Det er et mannsdominert miljø, og derfor har jeg nok mer behov for kjærlighet og følelser når jeg ikke er på jobb, kanskje. Og forresten, hvis de ber meg gå inn i bunkeren igjen, så gjør jeg det. Selvfølgelig gjør jeg det!