Rødt, hvit og blues

Knut Reiersrud (52) kommer fra bærumsbredden av Mississippi og ble smittet for livet av the Aftonblues via svensk radio i ung alder. Nå ser han seg tilbake og byr opp til blues nok en gang.

STIL: Rød gitar og elegant matchende fedora fra Berkeley i California — Knut Reiersrud surrer ikke med stilen. Nå gir han ut nytt album med de første blueslåtene han lærte seg, pluss litt til. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
STIL: Rød gitar og elegant matchende fedora fra Berkeley i California — Knut Reiersrud surrer ikke med stilen. Nå gir han ut nytt album med de første blueslåtene han lærte seg, pluss litt til. FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ slutten av 1970-tallet begynte ordet å gå mellom bordene på Club 7:

En gitarbluesjypling fra Bærum spilte hakeslepp selv på drevne bluesdiggere.

Kyndige folk med hyller fulle av B.B. King-, Muddy Waters- og John Lee Hooker-LP?er mumlet vantro om tenåringens herjinger med gråtende, dansende, hoggende og ekstatisk skrikende stålstrenger, og da blueskongene Buddy Guy og Otis Rush spontanreagerte på en oppvisning med å inviterte 18-åringen til blåtonemekkaet Chicago, ble det ugjendrivelig klart for alle:

Bluesmusikkens stedlige representant i Norge het Knut Reiersrud.

Den videre kortversjonen av en lang historie er at Reiersrud siden har spilt over hele Norge og store deler av verden utenfor sammen med toppmusikere av alskens nasjonaliteter og musikalske sjatteringer. Han har laget et dusin album i eget navn og noen til sammen med Iver Kleive, medvirket på noen hundre andre plater som studiomusiker og gjest, laget bluesprogrammer for NRK/Radio i årevis og avbrutt et filosofistudium etter å ha blitt cand. mag. med statsvitenskap, historie og massekommunikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer