DEBATT

Debatt: Kraftkabler

Rødts kraftkabel til Skottland

Rødgrønne Oslo ønsker å bygge kraftkabel fra Vestlandet til Skottland. Og samtidig kritiserer rødgrønne politikere regjeringen for at prosjektet eksisterer.

OMSTRIDT PROSJEKT: Altså, rødgrønne Oslo ønsker bygge kraftkabel fra Vestlandet til Skottland. Og samtidig kritiserer rødgrønne politikere regjeringen for at prosjektet eksisterer, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
OMSTRIDT PROSJEKT: Altså, rødgrønne Oslo ønsker bygge kraftkabel fra Vestlandet til Skottland. Og samtidig kritiserer rødgrønne politikere regjeringen for at prosjektet eksisterer, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Stortinget og media hevder Rødt de skal kjempe mot en strømkabel til Skottland. Men i Oslo sitter Rødt som garantist for dem som ønsker at kabelen skal bygges. Fakta er at Oslo kommunes kraftselskap er en av pådriverne for strømkabelen til Skottland. Oslo styres av Ap/SV/MDG og med Rødt som garantist for flertallet. Ergo – Moxnes bør se seg selv i speilet og rette pekefingeren dit. Hvordan er det mulig at Dagbladet ikke forteller dette til leserne?

Opposisjonen i Stortinget argumenterer som om regjeringen har initiert en rekke nye strømkabler. Det er ikke riktig. De siste to utenlandskablene som er bygget ble initiert under rødgrønn regjering, attpåtil av Senterpartiets daværende olje- og energiminister Åslaug Haga.

Bakgrunnen var Ap/SV/Sps visjon om at Norge skulle bli Europas batteri. Altså – Ap/SV/Sp ville i praksis at Norge skulle drive rovdrift på våre vannkraftressurser slik at EU kunne erstatte europeisk gass og kullkraft. Stoltenberg-regjeringen sendte sågar ut pressemelding om disse visjonene allerede i 2008.

Hagas etterfølger – Sps Terje Riis-Johansen – forsterket visjonene, og ville at skattebetalerne skulle subsidiere flytende havvindmøller til erstatning for tysk kullkraft. Og deretter forpliktet Sps Ola Borten-Moe Norge til bygging av to store kraftkabler til utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer