Rogan slår tilbake

Etter at Neil Young og Joni Mitchell trakk musikken fra Spotify.

BRÅK: Neil Young (76) og Joe Rogan (54) har havnet i årets hittil største kulturkontrovers. Foto: AP/NTB
BRÅK: Neil Young (76) og Joe Rogan (54) har havnet i årets hittil største kulturkontrovers. Foto: AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Podkaststjerne Joe Rogan (54) tar endelig bladet fra munnen etter kontroversen som hittil har medført at så vel Neil Young (76) som Joni Mitchell (78) har trukket musikken sin fra Spotify.

- Mange har et forvrengt bilde av hva jeg gjør, sier 54-åringen i en ti minutter video han i dag har lastet opp på Instagram, hvor han har 14,2 millioner følgere.

Rogan leder podkasten «The Joe Rogan Experience» på Spotify, hvor hver episode i snitt har rundt 11 millioner lyttere. 54-åringen har tidligere uttalt seg kritisk til vaksinepass og brukt det omdiskuterte stoffet ivermectin for egen coronasykdom.

Sammenliknet med Nazi-Tyskland

«The Joe Rogan Experience» hadde 30. desember virologen og immunologen Robert Malone som gjest. Den profilerte vaksineskeptikeren - som gjentatte ganger har advart mot Pfizer- og Moderna-vaksinene - hevdet i episoden at «massespsykose» var i ferd med å danne seg i det amerikanske samfunnet som reaksjon på covid-19, på samme måte som Nazi-Tyskland vokste fram.

Episoden utløste et opprop fra 270 leger, sykepleiere, forskere og studenter, adressert til Spotify, ifølge The Guardian. Og for ei uke siden truet Neil Young med å trekke musikken fra plattformen hvis de ikke fjernet «The Rogan Experience». Young - med drøyt 6 millioner månedlige lyttere - trakk det korteste strået, og fjernet musikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.