Roger Waters\' gris fløy av gårde

Slet seg under konsert i California.

(Dagbladet.no): Arrangørene av Coachella-festivalen i California går nå ut og lover 10 000 dollar (ca. 50 000 kroner), samt fire livstidsfestivalpass, i dusør til den eller dem som kan bringe Roger Waters\' kjempegris tilbake, etter at den slet seg under konsert, skriver AP.

«Pigs»

Den tidligere Pink Floyd-sjefen var godt i gang med sin headlinerkonsert på søndag, og spilte den kvarterlange låta «Pigs» (fra «Animals») da den gigantiske oppblåsbare grisen, som har vært et  fast innslag på Waters- og Pink Floyd-konserter i en årrekke, gjorde sin entré.

For anledningen var grisen, som er to etasjer høy og like bred som to skolebusser, påført slagord som «Fear builds walls» («Frykt bygger murer», en allusjon til «The Wall»), en karikatur av onkel Sam med slakterkniver og oppfordringer om å stemme på Barack Obama.

Men et eller annet gikk ikke helt etter planen, og plutselig frigjorde grisen seg fra linene som holdt den på plass, og svevde av gårde ut i ørkenen.

- Det er min gris, utbrøt Waters da grisen forsvant i det fjerne. Fansen tok det pent og vinket den adjø.

Sikkerhetsfare

Nå frykter Coachella-arrangørene for at grisen kan utgjøre en sikkerhetsfare for kaliforniere, som risikerer å få den i hodet etter hvert som lufta går ut, og håper dusøren vil bringe den til rette innen kort tid.

GIGANTISK: Roger Waters\' Coachella-gris er to etasjer høy og like bred som to skolebusser. Nå er den på flukt et eller annet sted over den kaliforniske ørkenen. Foto: STEVE C. MITCHELL/EPA/SCANPIX
GIGANTISK: Roger Waters\' Coachella-gris er to etasjer høy og like bred som to skolebusser. Nå er den på flukt et eller annet sted over den kaliforniske ørkenen. Foto: STEVE C. MITCHELL/EPA/SCANPIX Vis mer

Grisen ble introdusert under Pink Floyds 1977-turné «In the Flesh», i anledning det antikapitalistiske og Orwell-inspirerte albumet «Animals». Etter at Waters forlot bandet i 1985, har han sittet på rettighetene til bruken av grisen.

Dette er for øvrig ikke første gang en Pink Floyd/Roger Waters-gris stikker av: I desember 1976, under fotograferingen av coveret til «Animals» ved Battersea-kraftverket i London, slet grisen seg i den sterke vinden og fløy av gårde.

Etter å ha nådd 18 000 fots høyde (ca. 5500 meter) og forsinket flytrafikken på Heathrow ble kjempegrisen funnet igjen på et jorde.

Coachella-konserten søndag avsluttet festivalen, og inneholdt en fullstendig framføring av Pink Floyds «Dark Side of the Moon»-album. Waters har framført albumet i Norge flere ganger de seinere åra, seinest i Bergen for et år siden.

Roger Waters\' gris fløy av gårde
MORN\'A: Publikummerne vinket den flyktende grisen adjø.
«FRYKT BYGGER MURER»: Coachella-grisen var for anledningen utstyrt med politiske slagord og en oppfordring om å stemme på Obama.
LOT SEG IKKE AFFISERE: Tross tapet av varemerket kjempegrisen fullførte Roger Waters Coachella-konserten, ikke nevneverdig preget.