Røkke med på operabløffen

Årets mest spektakulære aprilspøk i mediene sto NRK for med en flirende Røkke i spissen. For det blir ingen Røkke-opera.

- Dette ble gøy, gliser en storfornøyd NRK-medarbeider Olav Gran-Olsson etter Dagsrevyens sending første april.

NRK-traveren fikk med seg Kjell Inge Røkke og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen på at Røkke nå var lei knuslingen med penger rundt operaen i Bjørvika. Røkke lovet foran åpen mikrofon at han nå ville punge ut for opera på Vestbanen, kort unna kontorene på Aker Brygge.

Ordfører Ditlev-Simonsen opplyste med stort alvor at han så fram til å kunne beskue divaer og ballettdanserinner med kikkerten sin på rådhuset.

- Mange skjønte nok at det var en bløff da. Ordføreren fant det på selv, sier en henrykt Gran-Olsson til NTB.

Hvor mange som lot seg lokke til å stemme på om operaen skulle hete Røkke-Operaen eller Aker-Operaen var tidlig mandag kveld ikke kjent.

Avis-tørke

Mandagen var avisfri. Det var dermed eter- og internettmediene som boltret seg med sprøyt i går.

NRK Finnmark dro til med løfte om blant annet gunstige skatteordninger for menn med mer enn to farskapserklæringer i år. Hensikten skulle være å øke befolkningstallet.

Sporten på NRK.no klarte ikke å holde fingere unna Johan Mühlegg og langrennsdopingen. De meldte at langrennsløpere ikke lenger testes for bloddoping og tyskeren dermed kunne få medaljene tilbake. Årsaken er det nye stoffet DESP som ikke kan avsløres.

TV 2 hadde ingen spøk hverken på TV eller nett selv om konkurrenten var veldig aktiv i går.

Førerkort

P4 meldte at de nyeste førerkortene som er utstedt under lang kødannelse, er ugyldige på grunn av en EU-bommert. Nettavisen meldte at Liverpool ble fratatt to poeng for håndteringen av overgangen til Christian Ziege fra Middlesbrough.

Straffen ville trolig koste laget Premier League-sjansene. Fotball var også tema for Tønsbergs Blad som meldte at Ronny Johnsen ville komme hjem fra Manchester United for å gi Tønsberg FK et løft.

Bergensavisen koste seg med buekorpsene som er forbeholdt gutter, og meldte at Mathismarkens Bataljon måtte krype til korset og be jentene fylle opp de tomme plassene.

Avisa Nordland i Bodø ga løfte om at 50 nordlendinger skulle få dele 1 million bonuspoeng hos SAS og Braathens mellom seg. Trekningen foregår per e-post, og adressen avisen oppga tilhører Arbeids- og administrasjonsdepartementet som kanskje merker spøken i postkassa.

Svensk råskap

Men mens nordmennene, i hvert fall i mediene, var noenlunde snille med hverandre, var svenskene ganske stygge i år:

Ikke-skånske foreldre i Malmö skulle i følge Sydsvenska Dagbladet tilbys en spesiell barnehage garantert fri for Skåne-dialekt. En friskole i Vrebro skulle i følge Aftonbladet tilby elevene kurs i bombebygging.

(NTB)

<B>OPERA-BLØFF: NRKs Olav Gran-Olsson slo til med en spøk i anledning dagen.
HJALP TIL: Milliardær Kjell Inge Røkke.