- Røkke spiller trist og forurettet

Anne Marie Ottesen gir han terningkast fem.

(Dagbladet): På oppdrag for Dagbladet fulgte skuespiller Anne Marie Ottersen pressekonferansen til Kjell Inge Røkke.

Hun gir ham en femmer på terningen for framførelsen.

— Hvis Røkke spilte en teaterforestilling, der han er spiller 12- åring som føler seg innmari dårlig behandlet av lekekameratene sine, går jeg for terningkast 5. Her var det mye undertrykt følelsesliv, som er viktig for teater. Men jeg må trekke litt for manglende nyanser i framføringen — det ble litt småsutrete hele veien, oppsummerer Anne Marie Ottersen.

Måtte på do?
— Lampefeber! Det vet jeg alt om, kommenterer Ottersen, mens hun venter på at Røkke skal gjøre sin entré på den bebudede pressekonferansen på Månefisken.

I over tjue minutter ligger kameraene fra NRKs direktesending med ventebilder før hovedpersonen dukker opp.

— Skulle tro det var ei popstjerne vi venter på. Selv Kongen holder ikke folk for narr på denne måten. Jeg må si det er ganske drøyt av Røkke å gi blaffen i andres tid på den måten. Men kanskje han er så spent at han måtte på toalettet, sier Ottersen.

Så begynner Røkke å snakke. Skuespilleren vurderer nøye hva slags rolle han inntar og hvilke strenger han spiller på.

— Røkke spiller forurettet. Han prøver virkelig å fortelle at det er synd på ham, at det er statens skyld, at han ikke har gjort noe galt og at bråket har gått ut over familien. Han spiller trist. Han søker sympati.

Hvor er sjarmen?
Anne Marie Ottersen etterlyser Røkkes karismatiske evne.

— Den gutteaktige sjarmen er borte, vi ser bare glimt av den i et lite smil når han smigrer seg selv og forteller hvilken vellykket industrileder han er — og om alt han har oppnådd. Men Røkke indikerer jo her at han står skolerett, og at han føler seg særdeles urettferdig behandlet.

Ottersen mener Røkke framstår temperamentsfull på en infantil måte.

— Alle blir redde når han brøler. En selsom forestilling med en furten liten guttunge, som sier: «Og jeg som har så vondt i magen min og all ting.» Småunger aper etter dem de krangler med. Det blir ikke like vakkert når en industrimagnat hermer etter dialekten til næringsminister. Røkke opptrådte sutrete, barnslig og selvrettferdig. Han sier egentlig at hvis ikke Sylvia og Jens gjør som han sier, så vil han ikke leke med dem lenger.