- VILLE INNDRA KASSAKREDITTEN:  DnB-advokat Ole-Jacob Hansen skal på oppdrag fra bankens sjefjurist ha skrevet et brev om at banken ville inndra Kjell Inge Røkkes kassakreditt med øyeblikkelig virkning. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- VILLE INNDRA KASSAKREDITTEN: DnB-advokat Ole-Jacob Hansen skal på oppdrag fra bankens sjefjurist ha skrevet et brev om at banken ville inndra Kjell Inge Røkkes kassakreditt med øyeblikkelig virkning. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

- Røkke var et usendt brev fra konkurs

Brevet var skrevet og lå klart.

(Dagbladet): Ifølge den nye uatoriserte biografien, skrevet av Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, var Kjell Inge Røkke en hårsbredd fra konkurs.

I 2003 og 2004 hadde Røkke store økonomiske problemer. Så ille var det at DnB-advokat Ole-Jacob Hansen på oppdrag fra bankens sjefjurist skal ha skrevet et brev om at banken ville inndra kassakreditten på 50 millioner kroner med øyeblikkelig virkning.

«Brevutkastet viser at Kjell Inge Røkke og Aker RGI balanserte på kanten av økonomisk ruin våren 2003», skriver forfatteren, ifølge Finansavisen.  

Det er sitert direkte fra bankens brev i boka. Stavrum har ikke villet si hvordan han har fått tak i det fysiske brevet.

- Vi har aldri hørt om dette brevet. Men det er en kjent sak at situasjonen i 2003 var kritisk, sier Akers informasjonsdirektør Atle Kigen til Finansavisen.

DnB Nor har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa.