Røkkes siste

Kjell Inge Røkke (39) ble ikke lenge ledig på markedet. Nå har han nemlig fått seg ny venninne. Denne gang er det Nina Bråthen (28) fra Eidsvoll som har fanget milliardærens gunst. - Litt rart med Røkke som svigersønn, innrømmer Ninas mamma Kirstin.

Kjell Inge Røkke liker stor fart i finansbransjen. Men også privat går det unna for moldenseren. Ikke minst når det gjelder gode, nære venninner.

Psykologistudent Nina Bråthen er den nyeste i Røkkes privatliv. Eidsvollsjenta, som nå er bosatt på Frogner i Oslo, er stadig oftere observert sammen med Røkke.

I helga er de sammen i London.

Kirstin Bråthen på Eidsvoll har ikke møtt sin datters nye kjæreste ennå.

- Han vil gjerne treffe oss, men vi venter litt. Det er jo litt spesielt dette her, men vi kommer nok til å hilse på ham etter hvert, sier Kirstin.
Hun forteller at Nina gjerne ville holde sin nye romanse hemmelig, men at de to stadig har vært på turer sammen.

- Det er jo ganske nytt ennå, og Nina holder på med tøffe studier.Men de har vært en del ute og jogget om kveldene, og det legger folk merke til, sier mamma Kirstin.

Fant tonen

Nina Bråthen og Kjell Inge Røkke møttes, etter det Dagbladet erfarer, på en fest i Sandefjord i sommer. Og de har funnet tonen.

Nina skal ha vært med å arrangere festen, der flere shippingtopper figurerte på gjestelista. Og blant festdeltakerne var Kjell Inge Røkke, som etablerte rask og god kontakt med den meget vakre 27-åringen. Med sin nye venn må hun selv forberede seg på å havne i rampelyset framover.

- Nina synes det er litt leit at folk er så interessert i dette. Røkke kommer jo fra helt normale forhold og er en ålreit kar, han. Nina sier at han trives best sammen med vanlige folk, beretter mamma Kirstin .
Hun er ikke så bekymret over hvordan datteren vil takle alt oppstyret som følger med å bli kjæresten til Kjell Inge Røkke.

- Nina er ei flott jente, så dette klarer hun bra. Jeg tenker egentlig ikke så mye på det hele, det tør jeg nesten ikke, for det er såpass nytt. Han er jo en del eldre enn henne, men hun er rutinert og voksen, så jeg stoler på henne.

Forsidepiken

For fire år siden vakte Nina Bråthen stor oppsikt i dobbel forstand, da hun bare ikledd BH figurerte som blikkfang for messen Kvinner Kan. Annonsene, som ble trykt landet rundt, ble beskyldt for å være kvinnefientlige. Puppebildene med Nina vakte oppstyr over hele landet, og kvinneforskere vurderte å trekke seg fra hele messa. Likestillingsrådet skammet seg og Forbrukerrådet måtte innrømme at annonsekampanjen var i grenseland til å karakteriseres som krenkende.

Bråket førte til at Nina og annonsene havnet på forsiden i Dagbladet 5. mai 1994.

Men de som måtte ha blitt oppspilt over den store barmen, ble lurt trill rundt.

- Jeg hadde skumgummi i BH-en og så klemte jeg armene rundt brystene. Effekten ble jo bra, sa Nina til lokalavisa Eidsvold blad den gangen.
- Jeg ante ikke hvilken reaksjon bildene ville vekke, men egentlig er det bare komisk det hele, sa Nina Bråthen, som også har vært med i toppen i den nasjonale Miss Norway-finalen.

Modelljobbingen har imidlertid vært en bigeskjeft for Eidsvoll-kvinnen.

Nina har nemlig sikret seg grunnfag- og mellomfag i psykologi og grunnfag i sosiologi ved Universitet i Oslo. Hun har også vært lærer med ansvar for barn med atferdsvansker. Nå er hun i gang med avslutningsstudiene for å bli psykolog. Men hun har fortsatt to år igjen på Blindern.

Vekker oppsikt

Blant nære venner og folk som kjenner henne får hun en usedvanlig positivt skussmål.

- En kjernejente. Positiv, kunnskapsrik og hyggelig, sier de som kjenner henne.

Røkkes rådyre og nyinnkjøpte Bentley Azure Cabriolet til 2,5 millioner kroner har vært observert når Nina har vært hjemme hos sine foreldre i Sundbyveien i Eidsvoll.
Og ryktene om den gryende romansen mellom den steinrike moldenseren og Eidsvoll-jenta går som varmt hvetebrød i lokalmiljøet.

- Dette vil jeg helst ikke kommentere, ler Røkkes kamerat, båtracesjefen Cato Strømberg, som selv bor i Ninas hjembygd - Eidsvoll.
Kjell Inge Røkkes damer har vakt oppsikt etter hvert som de har kommet og gått. Både vennskapet til Kristin Moe, Kristin Aanderud Larsen og til sist Gro Elisabeth Sille førte til omfattende presseoppslag. Røkke har tidligere vært gift med Kari Monsen fra Molde. Sammen har de to barn. Til tross for skilsmissen og en opprivende krangel om fordeling av «familieformuen» har Kjell Inge og Kari blitt gode venner igjen, og eks-ekteparet har jevnlig kontakt.

Til tross for at Nina har hatt nær kontakt med Røkke i ukesvis har hun etter beste evne forsøkt å holde vennskapet med eks-fiskeren hemmelig - også for venner og studiekamerater.

DEN NYE VENNINNEN: ...til Kjell Inge Røkke heter Nina Bråthen og er fra Eidsvoll.