Røkkes taushet, NRKs taushet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOKUMENTAR: Kjell Inge Røkke er dømt for korrupsjon i en norsk rett. Selv store penger kan ikke omskrive den historien. Han anket aldri. Noen, kanskje særlig Røkkes venner, vil si at dette er en liten sak. Korrupsjon kan være smått hvis store mennesker står bak, synes å være moralen.

Den korrupsjonsdømte Røkkes selskap, Aker Kværner, har ifølge journalist Erling Borgen levert 327 oppdrag til Guantanamo-basen. En leir der folk holdes i årevis uten lov og dom, og der det bedrives diverse former for tortur. Hvis dette er riktig, har Røkke mye blod og lidelse på sine hender. Han bærer i så fall et betydelig ansvar for grove brudd på menneskerettighetene. Røkkes totale taushet i saken bidrar ytterligere til en slik mistanke. Hvilket etisk lavmål befinner Kjell Inge Røkke seg på, så lenge han ikke svarer?

ERLING BORGEN lager en dokumentarfilm om Norge som krigsprofitør og såkalt Fredsnasjon. Røkke nekter å la seg intervjue. Han lar en underordnet i Aker-Kværner si at det kun er tale om vedlikehold. Borgen påstår at det omfatter vedlikehold av utstyr som brukes til tortur av de rettsløse fangene amerikanerne har plukket opp. Røkke forblir taus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer