Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar 2017:

Rolf Lassgård illsint før Oscar: - Når jeg blir sint, da blir jeg sint som faen

Får ikke sitte med regissøren under Oscar-utdelinga.

GRINEBITER: Rolf Lassgård spiller hovedrollen som den gamle grinebiteren Ove i dramaet basert på Fredrik Backmans bestselger under samme navn. Nå er han skuffet over å ikke få sitte med filmens regissør og produsenter under Oscar-utdelingen. Video: Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Førstkommende søndag er det duket for den 89. Oscar-utdelingen, der de beste filmene fra 2016 skal kåres.

Blant de nominerte er den svenske filmen «En mann ved navn Ove», i kategorien «Beste fremmedspråklige film». Men hovedrollen, Rolf Lassgård (61), får ikke sitte sammen med regissøren Hannes Holm under utdelingen. Det skriver Expressen.

Filmen har blitt tildelt fire billetter i salen i Dolby Theatre i Los Angeles. Én går til regissøren og to til filmens produsenter. Den siste billetten har Holm gitt til kona si.

Lassgård sier at han fløy i taket da han fikk vite det.

- Jeg er kjent for å være en ganske snill mann, men når jeg blir sint, da blir jeg sint som faen, sier skuespilleren .

- Burde vært en selvfølge

Til Expressen uttaler han at det burde vært en selvfølge for ham som hovedrolleinnehaver å få representere filmen i salen sammen med regissøren.

- Jeg har vært både trist, såra og forbanna, sier 61-åringen om bortprioriteringen.

Lassgård har imidlertid blitt inkludert av Love Larson og Eva Von Bahr, som også kan få en Oscar for samme film - i kategorien sminke og klær.

De har en billett til overs, men han blir da sittende med dem, og ikke med filmens «hoveddelegasjon». Han kommer dermed heller ikke på scenen dersom filmen vinner.

- Jeg har ingenting imot å sitte sammen med dem, men jeg mener at jeg burde vært et selvsagt valg, understreker Lassgård.

Underlig prioritering

Skuespilleren sier at det heller ikke er bare på grunn av hans egen bortprioriterte billett at han er sur. Han mener at det hele veien har vært underlige prioriteringer av Oscar-ledelsen. Lassgård påpeker at flere yrkeskategorier burde fått være med og fronte filmene.

- Det handler om hvordan man framstiller en film, sier han.

Regissøren for filmen, Hannes Holm, har svart på kritikken overfor Aftonbladet. Der sier han blant annet at det alltid vil være noen som blir misfornøyde, uansett hvilke vurderinger han gjør.

- Jeg føler ikke noe på at «jeg tar med kona mi». Hun har fungert som en nødvendig samtalepartner for meg, og jeg ville aldri vært i stand til å skrive manuset til filmen så fort, om det ikke hadde vært for henne. Men det er umulig å bevise noe som ikke kan bevises, om du ikke har bodd hjemme hos oss i et og et halvt år, sier Holm.

En copycat

«En mann ved navn Ove» har tidligere høstet kritikk fra blant annet den svenske dokumentarfilmskaperen Bengt Löfgren, da han mente at filmen om den sutrete gamle mannen Ove var en tro kopi av filmen «Gran Torino».

- Hele plottet er likt. At han ikke har noe å leve for, at han er en bitter gubbe som har mistet kona si. Walt er en gammel sur veteran, Ove en gammel fabrikkarbeider som er overflødig. Begge er patrioter, hater forandringer og sverger til biler som er laget i hjemlandet, sa Löfgren til Aftonbladet den gang.

Han satte også sammen en fotokollasj hvor han peker på en rekke likheter mellom de to filmene.

Lassgård er en svensk skuespiller, og vakte oppsikt tidlig på 1980-tallet som rollen Puck i Shakespeares «En midtsommernattsdrøm». Han har gjennom karrieren spilt i flere titalls filmer, og har blant annet hatt hovedrollen som Kurt Wallander i filmer som er bygget på Henning Mankells krimromaner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling