Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rolf Wikström

Ikke noe sensasjonelt, bare trivelig blues m.m. på svensk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden navnet Rolf Wikström neppe er på alles lepper, kan denne samlingen være en ok måte å bli kjent med Sveriges blueskonge på. For han er virkelig det, i hvert fall når det gjelder å synge blues, boogie og shuffle på svensk.

Men han er allsidig. Til tross for bluesmerkelappen var han på fjorårets «Allting förändras» nærmere visepopen. Han har også tonesatt nasjonalskaldene Bellmann, Taube og Ferlin i tillegg til eget materiale, og tittellåta på denne samleplata har tekst av Stefan Sundström. Ferlins «En liten konstnär», «Vver tusen hav» og «En ökenblomma» er for øvrig blant høydepunktene her, mens han i sine egne «Sofias sång», «Nog står jag ut med livet» og «Behöver nån att älska» blottlegger en var sårhet. Dette er ellers en grei gjennomgang av de 12 siste åra i Wikströms platekarriere, med 18 låter som viser et tverrsnitt av hva denne fine artisten står for.

Hele Norges coronakart