Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rolfsen fikk ikke produksjonsstøtte til IS-dokumentar

Ulrik Imtiaz Rolfsen vant i Høyesterett da PST beslagla materialet hans fra det norske IS-miljøet. Avgjørelsen prises internasjonalt. Men Norsk filminstitutt vil ikke støtte produksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Instituttet avslo å gi produksjonsstøtte til filmen «Den norske islamisten» fordi det mener filmen ikke har stort internasjonalt potensial, skriver Aftenposten.

Samtidig har Rolfsens kamp for å få lage filmen allerede vakt internasjonal oppsikt. I juni i fjor gjennomførte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en razzia hjemme hos Rolfsen og beslagla råmaterialet. PSTs fremferd vakte oppsikt, og saken endte til slutt i Høyesterett. Landets øverste domstol slo enstemmig fast at beslaget var ulovlig, en avgjørelse Columbia University i USA kåret til årets viktigste dom.

Etter å ha gitt Rolfsen utviklingsstøtte, sier altså Norsk filminstitutt (NFI) nei til å støtte produksjonen av filmen. Instituttets dokumentarfilmkonsulent skriver blant annet: «Ut ifra det jeg har sett og lest, og den tidsrammen som er lagt for ferdigstillelse, har jeg liten tro på noe stort internasjonalt potensial i denne filmen».

Filmskaperen selv ønsker ikke å lage en stor sak av at han ikke fikk ny støtte.

- Jeg har hatt en god dialog med NFI og jeg søker igjen, sier Rolfsen, som hadde håpet å bli ferdig med filmen før sommeren.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!