Rolig Quart-start

KRISTIANSAND (Dagbladet :på nettet): Quarten åpnet rolig i år. Åpningsdouen Kings of Convenience spilte sin Simon & Garfunkel-inspirerte visepop for rundt 400 tilskuere på Idrettsplassen, mens langt flere svettet seg gjennom billettkøen i junisola.

Til tross for gigantisk forhåndssalg, 27ø000 billetter mot totalt hele 29ø000 i fjor, har festivalen hittil gått sakte og rolig for seg. Da Kings of Convenience satte i gang festivalen med sitt aukustiske sett like etter kl. 15.00 i dag hadde de færreste forsert «jungelstien» ut på Odderøya.

Politiet har eller ikke merket noe spesielt til storinnrykket:

- Folk strømmer jo på, men hittil har det ikke vært noen problemer, sier vaktsjef Torstein Byklum ved Kristiansand Politikammer til Dagbladet :på nettet.

Men hvor er teltet?

Nytt, og uvant for mange, i år er at teltscenen, som tidligere år sto bak festningen og i fjor ble flyttet ut på Odderøya Idrettsplass, er borte.

- Vi fjernet det for å utvide kapasiteten, sier pressesjef Pål Hetland. Idrettsplassen tar nå 8500 tilskuere, mot bare 6000 i fjor.

Større hovedarena til tross, rekordsalget gjør at festivalledelsen ikke ser i bort fra at det kan bli utsolgt flere dager i år, og at de må vise bort folk i døra. Det har tidligere kun skjedd en gang, under fjorårets Björk-konsert.

Men Quart-sjef Toffen Gunnufsen vil ikke spekulere i om hvorvidt årets rekorddeltagelse vil gjøre at festivalen blir kvitt gjelda som har tynget den i så mange år.

- Vi får se når festivalen er over.

BEKVEMT: Kings of Convenience åpnet Quarten mykt og rolig med gitarpop foran rundt 400 tilskuere på Idrettsplassen.