«Game of Thrones» sesong 8:

- Rollen er så personlig for meg

Hele livet lette 1,91 høye Gwendoline Christie etter en rollefigur å identifisere seg med. Hun fant henne i Brienne of Tarth.

KRIGER: Brienne of Tarth, Gwendoline Christies rollefigur i«Game of Thrones», har hatt en lang og sverdsvingende reise siden hun dukket opp i sesong 2 av den populære TV-serien. Foto: HBO Nordic
KRIGER: Brienne of Tarth, Gwendoline Christies rollefigur i«Game of Thrones», har hatt en lang og sverdsvingende reise siden hun dukket opp i sesong 2 av den populære TV-serien. Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Det fantes en tid før Gwendoline Christie (40) var feiret skuespiller og modell. 1,91 på strømpelesten stakk hun seg bokstavelig talt ut i oppveksten i Sør-England, hvor gjennomsnittshøyden for kvinner er 1.61.

Så fikk hun muligheten til å spille krigeren Brienne of Tarth i «Game of Thrones».

– Jeg har trykket rollefiguren så hardt til brystet. Dette har vært så personlig for meg, sier hun når Dagbladet møter henne i London.

– Ikke bare elsker jeg skikkelsen. Jeg følte at endelig fantes det en skikkelse utenfor samfunnets normer som snakket til meg – og som ville snakket til den unge utgaven av meg, sier Christie videre.

Utfordrer mønstre

«Game of Thrones» har nesten konsekvent plassert jentene sine utenfor Hollywood-sjablongen. Christie forteller at det var hovedgrunnen til at hun slo til da tilbudet kom i 2011. Fortjenesten ligger hos forfatteren av bøkene, mener hun.

– George R.R. Martin er blitt spurt: «Hvorfor skaper du så gode kvinnefigurer – er du feminist?» Svaret hans var: «Vel, jeg har alltid ansett kvinner som mennesker.» Jeg tror det er hele forskjellen, sier Christie, som likevel holder en knapp på Brienne i selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer