Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rollespillets far er død

Gary Gygax har kastet sin siste terning.

(Dagbladet.no): Mannen som ofte omtales som «rollespillets far», Ernest Gary Gygax, døde i går 69 år gammel i sitt hjem i Wisconsin etter lengre tids sykdom.

Gygax skapte sammen med Dave Arneson den kjente rollespillserien «Dungeons & Dragons» i 1974. Det første, håndkopierte regelheftet ble sendt ut i 1000 eksemplarer, men rollespill-fenomenet skulle i løpet av noen år vokse til å bli en millionindusti.

I 1974 stiftet også Gygax spillhuset Tactical Studies Rules. Firmaet skulle publisere en lang rekke rolle- og krigsspill, og er senere blitt kjøpt opp av Wizards of the Coast, som nå også gir ut «Dungeons & Dragons».

I løpet av sin karriere skapte Gygax en lang rekke rollespill, og han forfattet også flere bøker og historier. Flere ganger fortalte han om inspirasjonen han hentet fra blant andre Robert E. Howard, L. Sprague DeCamp, Fritz Lieber og H. P. Lovecraft - men ikke så mye Tolkien.

- Rollespill er en interessant avveksling fra hverdagslivet. Spill gir deg en sjanse til å utmerke deg, og om du spiller i godt selskap gjør det ikke noe om du taper fordi du har fordelen av godt selskap gjennom spillets gang, fortalte Gygax nylig i et intervju med Gamespy.

ROLLESPILLENES FAR: Gary Gygax, som ofte anerkjennes som rollespillenes far, er død. Her avbildet sammen med en såkalt d20, en 20-sidet terning som brukes i rollespill. Foto: FRA FAMILIEN / SCANPIX
ROLLESPILLENES FAR: Gary Gygax, som ofte anerkjennes som rollespillenes far, er død. Her avbildet sammen med en såkalt d20, en 20-sidet terning som brukes i rollespill. Foto: FRA FAMILIEN / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media