Rolling Stone trekker gruoppvekkende voldtektshistorie

Ingenting tyder på at den var sann.

GIKK PÅ LIMPINNEN: I denne bygningen på Universitetet i Virginia hevdet Rolling Stone det var begått en grusom gjengvoldtekt. Nå viser det seg at historien som sjokkerte USA i fjor høst ikke holder vann. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ LIMPINNEN: I denne bygningen på Universitetet i Virginia hevdet Rolling Stone det var begått en grusom gjengvoldtekt. Nå viser det seg at historien som sjokkerte USA i fjor høst ikke holder vann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I november i fjor publiserte det tradisjonsrike reportasjemagasinet Rolling Stone en lang, gruoppvekkende historie om en gjengvoldtekt som skal ha funnet sted på en studentfest ved Universitetet i Virginia i USA.

Saken vakte enorm oppsikt, gikk viralt i sosiale medier og ble - bortsett fra kjendissaker - den mest leste artikkelen magasinet noensinne har lagt på nett.

Nå innrømmer magasinet at hele historien trolig er oppspinn, og beklager overfor leserne, universitetet og dets studenter samt alle virkelige ofre for seksuelle overgrep.

Ble tipset En uavhengig granskingsrapport fastslår at Rolling Stone unnlot å følge helt elementære journalistiske prosedyrer for å faktasjekke historien. Rapporten ble søndag lagt ut på nett i sin helhet av Rolling Stone selv.

Magasinets legendariske sjefredaktør Jann Wenner sier ifølge New York Times at bladets redaksjon er blitt lurt av en «ekspert-fabulist og historieforteller» som har «maktet å manipulere den journalistiske prosessen».

Ifølge granskingsrapporten var det en medarbeider ved universitetet som jobber med overgrepssaker som tipset journalisten om den konkrete historien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.