PÅ FESTIVAL:  Rockebandet Rolling Stones er klare den britiske Glastonbury-festivalen. Her rocket de scenen på Valle Hovin i Oslo i 2007. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
PÅ FESTIVAL: Rockebandet Rolling Stones er klare den britiske Glastonbury-festivalen. Her rocket de scenen på Valle Hovin i Oslo i 2007. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Rolling Stones bekreftet til britisk festival

Mick Jagger har gummistøvlene og teltet klart.

(Dagbladet): Rockebandet Rolling Stones har spilt på allverdens rockescener i over 50 år, men har gjestet svært få festivaler.

Nå er de likevel bekreftet til å spille på Storbritannias største festival, Glastonbury, til sommeren.

Det bekrefter festivalarrangør Emily Eavis overfor nyhetsbyrået AFP, etter flere måneders spekulasjoner.

Klar med gummistøvler - Jeg kan nesten ikke vente med å opptre på Glastonbury. Jeg har gummistøvlene og teltet mitt klart, skrev den 69-årige vokalisten Mick Jagger, på Twitter i går kveld.

Glastonbury er verdens største utendørsfestival, og har huset en rekke store artister.

I år holdes festivalen fra 28. juni til 30. juni, og hittil er også store navn som Nick Cave And The Bad Seeds, Mumford & Sons og Arctic Monkeys bekreftet.

Rolling Stones skal spille 29. juni på festivalens største scene, Pyramid Stage.

Populær festival - Vi har prøvd å få tak i  Rolling Stones til Glastonbury i hele min tid. Jeg kan ikke huske et år hvor vi ikke har ønsket oss dem. Det er en stor ære og ha disse legendene på plakaten, sier Eavis til AFP.

Glastonbury er en svært populær festival. Allerede to timer etter at de la ut billetter for salg, ble alt utsolgt. Det er også en populær festival blant kjendisene.

Kjente navn som Kate Moss, Peaches Geldof og Kelly Osbourne er gjengangere på den britiske festivalen, i tillegg til en hel rekke andre.