OPPFORDRES TIL Å SNU: Flere mener at Rolling Stones bør droppe Israel-konserten. Her er Mick Jagger i aksjon på Telenor Arena forrige mandag. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OPPFORDRES TIL Å SNU: Flere mener at Rolling Stones bør droppe Israel-konserten. Her er Mick Jagger i aksjon på Telenor Arena forrige mandag. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Rolling Stones får konsertkritikk

Pink Floyd oppfordrer til boikott.

Rolling Stones har landet i Israel for første gang, men kveldens konsert får kritikk fra flere hold - allerede før den har startet.

Propalestinske grupper oppfordrer de legendariske rockernetil å droppe Tel Aviv-konserten, og får blant annet støtte av Pink Floyds Roger Waters og Nick Mason.

- Konserten er moralsk sett det samme som å spille på Sun City på høyden av det sørafrikanske apartheidregimet, skriver Pink Floyd i en uttalelse, og viser til et famøst kasinohotell i Sør-Afrika.

Stones startet sin verdensturné igjen da de spilte i Oslo forrige uke. Turneen ble satt på pause i mars da Mick Jaggers partner L'Wren Scott døde.

Bandet landet i sitt eget privatfly i Tel Aviv mandag, og tre av bandmedlemmene tok turen til Jerusalem tirsdag for å besøke Gamlebyen. Jagger og Keith Richards ble ikke med på turen.

Flere artister, som Stevie Wonder, Lenny Kravitz og norske Moddi, har avlyst konserter i Israel på grunn av landets Palestina-politikk.

Stones skal ha fått 6,7 millioner dollar - drøyt 40 millioner kroner - for konserten.

(NTB)