GUTTA BOYS:  Charlie Watts (fra v.), Ronnie Wood, Mick Jagger og Keith Richards skal være klare med nytt album. Foto: NTB Scanpix
GUTTA BOYS:  Charlie Watts (fra v.), Ronnie Wood, Mick Jagger og Keith Richards skal være klare med nytt album. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rolling Stones kommer med nytt studioalbum

Det første på over ti år.

Det er ventet at verdens største rockband, The Rolling Stones, i dag vil kunngjøre at de er klar for å utgi ny musikk på plate.

Det blir det første studioalbumet siden «A Bigger Bang» fra 2005.

Det er bandet selv som har tvitret om dette og lagt ut få sekunder med smakebiter, melder Reuters. Meldingen fra i går på bandets offisielle tveet lød: «Tomorrow. 2 PM GMT/6 AM PST/9 AM EST».

Albumet skal visstnok utelukkende inneholde blues-coverlåter og kommer i sin helhet i desember.

For blodfans av Rolling Stones så skal det visstnok være mer «go'nytt» på trappene. Ryktene skal ha det til at «The Glimmer Twins» har skrevet nytt materiale.

Det snakkes om enda et nytt album signert Stones: nye låter skrevet av Jagger/Richards, som kommer neste år.

Selv om veteranene ikke har gitt ut album siden 2005, har de turnert og spilt en rekke rundt om i verden. Den siste store konserten var på Cuba tidligere i år, da de spilte gratis for anslagsvis 500 000 kubanere, i anledning president Obamas besøk.

Gitarist Keith Richards sa for et år siden at Mick Jagger, Charlie Watts og Ron Wood og han planla å gå i studio i løpet av 2016.

Bandet ble dannet i London i 1962, og det har aldri gått så lang tid mellom to albumutgivelser.

The Stones skal denne helga delta på en tre-dagers utendørsfestival i Sør-California «Old Chella», som også inkluderer konserter med Paul McCartney, The Who og Bob Dylan.