DEBATT

Debatt: Oktoberbarna

«Rolness lar seg ikke stoppe av følelser eller humane hensyn»

Afghanistan har blitt farligere. Dette vet populisten Rolness.

«OVERTRAMP»: Artikkelforfatterne mener sosiolog Kjetil Rolness er på ville veier når han sammenlikner 80-tallets bilulykkestatistikk i Norge med overlagte drap i Afghanistan. Her i islamdebatt med Hege Storhaug fra Human Rights Service. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
«OVERTRAMP»: Artikkelforfatterne mener sosiolog Kjetil Rolness er på ville veier når han sammenlikner 80-tallets bilulykkestatistikk i Norge med overlagte drap i Afghanistan. Her i islamdebatt med Hege Storhaug fra Human Rights Service. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjetil Rolness, mannen som ikke lar seg stoppe av følelser eller humane hensyn. Den store norske polemiker. Mannen som legger fakta på bordet i utspill og ikke hjertet. For fakta er visst fremmed for NGO-ere, jusprofessorer og barneforskere. En lynende effektiv og kunnskapsrik herremann, med skarp penn og kaldt hjerte – den norske offentlighets Sherlock Holmes. Men der Holmes aldri trår feil, var Rolness ikke bare salat-fast til livet i hans forrige helgekommentar – han kavet rundt i hele frukt- og grøntavdelingen.

Noen aspekter kan vi ha en viss forståelse for. Det er problematisk at det hovedsakelig er enslige menn som kommer til Norge. Kanskje ville vi rent kynisk vært bedre tjent med en mer familieorientert asylpolitikk. Det at man «tømmer» en nasjon for unge menn i utdanningsalder kan vi uansett se for oss er lite gunstig med henblikk på Afghanistans behov for institusjonsbygging. Likevel – å sammenlikne 80-tallets bilulykkestatistikk i Norge med overlagte drap i Afghanistan er et grovt overtramp. Det er en enorm forskjell fra rene ulykker til målrettede drap på uskyldige sivile. At noen mennesker i stor skala vilkårlig dreper uskyldige for å fremme sin agenda er noe helt annet enn å leve med høye tap i bilulykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer