Rølp til topps

Mandagsklubben ny-debuterte i januar i år med et helslaktet show som ytterst få fikk med seg likevel. Da rulleteksten til slutt reddet de tre programlederne, mumlet Silje Stang i noe hun trodde var en avslått mikrofon: «Det kan jo bare gå bedre.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Silje hadde helt rett. Det utskjelte rølpeprogrammet er av Dagbladets lesere utropt til Årets TV-program, og det trehodede programledertrollet Silje, Thomas og Nils Ole ble også Årets TV-fjes. I begge kategorier vant de overlegent foran Arne Hjeltnes og Gutta på tur.

- Dette er Thomas sin historie. Det er han som er askeladden i dette eventyret, sier Nils Ole Oftebro.

Askeladd Giertsen har i løpet av 1998 vokst i anseelse fra å være en «uviktig og uvittig post-pubertal blødmemaker» til å bli «snakke-tvs aller største håp» - og Norges sjette mest sexy mann - ifølge Det Nye.

Dette er Thomas sin historie. Det var han og kompisen Bjarte Hjelmeland som, sammen med Kari Giæver Pedersen, var Mandagsklubbens originalbesetning i de famøse og skandaløse pionérshowene høsten 1996. Her er historien om hvordan et jazzballett-talent fra Ullern ble Norges yndlings-moroklump, men også om hvordan en av Norges mest respekterte seriøse skuespillere satte troverdigheten sin på spill, og en grå radiomus med ønske om å bli mørk og mystisk ble hyllet som en blond, rappkjefta tante Sofie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer