Anmeldelse: Simon Stranger og Helena Lindholm, Kokotopia

Rølpete verdenshistorie i fartsfylt ny barnebokserie

Liten sjanse for feil-læring, og stor sjanse for å bli underholdt.

NY SERIE: Første bok i Simon Stranger og Helena Lindholms nye barnebokserie handler om middelalderen og er allerede solgt til flere land. Neste gang står oldtiden for tur. Illustrasjon fra boka
NY SERIE: Første bok i Simon Stranger og Helena Lindholms nye barnebokserie handler om middelalderen og er allerede solgt til flere land. Neste gang står oldtiden for tur. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Simon Stanger og Helena Lindholms nye barnebokserie om historiske epoker har det som skal til for å tekkes barna: Et radarpar det er lett å like, full fres fra første øyeblikk, og plenty med entusiasme, fjas og moro.

Første bok omhandler den høydramatiske middelalderen. Her er det masse spennende stoff, delvis kjent for barna: Riddere, hekser, konger og en fæl pest. Hovedpersoner er Helena og Simon. Helena blir tatt for å være heks og fanget av en skokk soldater med intelligens under pari. I flukten fra fangetårnet møter hun Simon, en don Quijote-figur som ikke har skillet mellom virkelighet og fantasi helt klart for seg. Overbevist om at han er en ridder, tross bøtte til hjelm og gris til hest, skal han bistå Helena på en farefull ferd. Målet er å finne årsaken til prikkedøden, les: svartedauden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer