Rolv drømmer om NRK

Rolv Wesenlund (63) drømmer om eget reiseprogram på NRK, men må fortsatt nøye seg med TVNorge: I kveld er han tilbake med «Wesenstund», tre måneder etter at han rasende utbrøt «aldri mer TVNorge».

- Jeg var jævlig sinna. Jeg hadde etterlyst svar på programmets skjebne i flere måneder. Først etter at jeg brukte tv-programmet til en kraftfull avskjedshilsen til direktør Pål Trælvik & co, ble det fart på sakene. Trælvik avsluttet sin tur på fjellet, fikk kjeft av sin egen mor, og ordnet et møte med meg formiddagen etter. Her ble misforståelser oppklart.

- Men var dette mer enn spill for galleriet?

- Jeg tror det. Årsaken til at jeg ikke fikk svar, var trøbbel i forholdet mellom TVNorge og TV2. Samarbeidet med TV2 var en ulykke for TVNorge. Men det er samtidig klart at internkommunikasjonen heller ikke var særlig god når det gikk så langt at jeg måtte si opp jobben, direkte på lufta.

Snakker med NRK

- Kunne du tenkte deg å jobbe for NRK isteden?

- Ja, jeg kunne det. Vi snakker om det. Jeg har jo vært der siden prøvebildet og kunne tenkt meg å lage et reiseprogram. Jeg har jo reist en del i mitt liv, påpeker veteranen, som likevel gleder seg til kveldens comeback på TVNorge.

- Det er godt å være tilbake igjen. Jeg er spent. Programmets profil er avhengig av at gjestene er på hogget. Frykten er sikkert ubegrunnet i kveld: Gjesten er TV2s Kåre Valebrokk, sier Rolv Wesenlund. Mannen bak fjernsynets eldreopprør, som tvang TVNorge-direktøren og BI-inspirerte analytikere til å innrømme: Fjernsynsseere over 60 år er viktige.

- De tar rett og slett feil når det gjelder demografien. Dagens 60-åringer er ikke som gårsdagens gammelmodige og utbrente pensjonister, gjentar Wesenlund bestemt.

Opprørsleder

- Hvordan føles det å ha ledet Fjernsyns-Norges store voksenopprør?

- Godt. Jeg er egentlig stolt av det. Glad! BI-utdannede tv-ledere må snart innse at deres oppfatning av virkeligheten ikke stemmer. Men jeg blir mer betenkt når 35-årige programledere forteller meg at de ser sitt eget «blålys blinke.»

- Hva er forskjellen på dagens og gårsdagens «Wesenstund»?

- Vi har flyttet til baren på SAS-hotellet. Men seerne skal få slippe barhyller og glass som kulisser, smiler Wesenlund, som også har utvidet staben.

- Vi snakket om stort orkester, men endte med tre sangere. Gode sangere!

- Har du ritualer som må utføres før sending?

- Nei, men jeg sitter hos gjestene til det er ti sekunder igjen. Da slapper de bedre av. En gang endte to gjester i en forrykende krangel før sending. Dét vil jeg ikke oppleve igjen.

13 søndager

Siste program i denne «Wesenstund»-omgang sendes palmesøndag. Da slokkes det røde lyset i studio og Rolv kan gå hjem.

- Da trenger jeg pause. Det tar på å ha direktesendinger 13 søndager på rad.

- Apropos rødt: Sokkene dine. Hvor kommer de fra?

- Dette er gaver. Jeg får røde sokker til alle fødselsdager - jeg har fortsatt noen igjen fra 50-årsdagen. Røde sokker er anvendelige - også til smoking. Men jeg tilstår at jeg har et par svarte - i rene krisetilfeller.