Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rom for all kunst i Bergen

Bergen Kunstforening har tatt tilbake huset sitt og satser helhjertet og mangesifret på alle slags opplevelser, fra cappuccino og kake til webkunst, projeksjoner og DJ-er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landmark heter nysatsingen, som kommer i tillegg til de fem store utstillingssalene i Bergen Kunsthall.

- Vi har tatt tilbake hele huset vårt, ført det tilbake til arkitekt Landmarks opprinnelige plan for huset og har kalt nysatsingen opp etter arkitekten, sier Solveig Øvstebø, kunsthistoriker og nestleder i kunstforeningen.

Kunstforeningen samarbeider med BEK, Bergen Elektronisk Kunst, og arkitektfirmaet 3RW om prosjektet. Bergen Kunsthall har fått døgnet og arealet betydelig utvidet.

For tida pågår det ombygginger av hele andre etasje. Der skal Bergen Kunstforening ha sine kontorer, og i tillegg skal det bygges utleiekontorer.

- Leietakerne får Bergens flotteste utsikt, over Lille Lungegårdsvann, og vi får elfinansiert driften av huset vårt. En god ordning for begge parter, mener Øvstebø.

- Endelig kan vi bruke huset slik arkitekt Landmark hadde forestilt seg det, viet til kunst helt og fullt. Stedet er blitt mer åpent, og henvender seg ikke lenger utelukkende til det kunstinteresserte publikum. Dette er et sted der også de som ikke i utgangspunktet er interessert i kunst, kan få en kunstopplevelse ved siden av noe annet. Et lite måltid eller en kopp kaffe, for eksempel.

Hele Norges coronakart