Rom-ikonenes tilbakekomst

Slik ser kaptein Kirk, Spock og Uhura anno 2009 på sine historiske roller. Dagbladet traff alle i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):

Zachary Quinto om Spock- Jeg tilbrakte mye tid sammen med den originale Spock, sier Zachary Quinto (31).Leonard Nimoy er den eneste fra 1966-besetningen på romskipet «Enterprise» som er med i denne nye «Star Trek»-filmen med Norgespremiere i dag.

- Jeg fikk masse hjelp av ham. Leonard Nimoy har en enorm historie med denne rollefiguren. Han har tenkt alle tanker om Spock. Vi diskuterte derfor mye Spocks psykologi om var nødvendig for at jeg skulle klare å spille ham som ung, sier Zachary Quinto. Han elsker denne kontrastfulle rollen.

- Det er alltid konflikt mellom hodet og følelsene til Spock. Samtidig klarer han å holde sinnsroen, uansett hva som skjer rundt ham, mener Spock anno 2009.

- Aldri mer Spock, sa Leonard Nimoy etter den siste «Star Trek»-filmen han var med i 1991. Men det lykkes altså regissøren J.J, Abrams å overtale 78-årigen til å komme tilbake for å spille den vulkaneske førstestyrmannen Spock som gammel mann.

- Betingelsen var at han skulle godkjenne den som skulle spille den yngre utgaven, avslører Zachary Quinto, småstolt over å ha blitt valgt ut til rollen. Det var en lang jakt før man til slutt fant 31-åringen, best kjent fra tv-serien «Heroes».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer