Roman for mekkegutta

Lars Myttings debut, «Heste-krefter», har på rekordtid solgt ut førsteopplaget. Boka er blitt en slager hos gutta med bildilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJELLHAMAR (Dagbladet): Lars Mytting står bøyd over sin Jaguar anno 1970. Med kjærlig hånd, drypper han små dråper av den fineste olje ned i et forgasseren. Engelske herremenn vedlikeholder ikke seg selv, må vite.

Når det blir for tøft foran skrivepulten, hender det at Lars Mytting tusler ned i garasjen hjemme på Fjellhamar i Lørenskog. Der finner han fram serviceboka og leter seg fram til et sted på bilen som trenger justering. Slik likner han på romanfiguren sin, bensinstasjoneier Erik Fyksen, i debutboka «Hestekrefter».

-  Reparasjon er en grunnleggende metafor i boka. Når Erik Fyksen ikke får det til i kjærlighetslivet, går han ut i smøregrava og trøstemekker. En slik reaksjon er typisk for oss herrer. Vi må ha noe konkret å forholde oss til, sier Mytting.

Forholdet til kvinner er ikke det eneste Fyksen sliter med. En veiomlegging truer nemlig med å utslette den gamle Mobilstasjonen.

Fått tekstmeldinger

Da går det lettere for Lars Mytting, som opplever alle debutanters drøm for tida. Tre uker etter at den kom på markedet i slutten av januar, var førsteopplaget av «Hestekrefter» revet bort. Med rundt sju tusen trykte eksemplarer, er han nummer ti på lista fra Bokhandlerforeningen, som trykkes her i Dagbladet. På andre lister ligger han enda høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer