Roman med krutt i

Sprø roman som etter en stilfull åpning ikke fullt så elegant vingler seg i land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Drapsinstinktet våkner i mannen når han føler seg tilsidesatt av kjæresten til fordel for en liten kattunge. Bjørn Esben Almaas debuterte med novellesamlingen «Costa del Sol» i 2001. Debutboka bar vitnesbyrd om en talentfull og håndverksmessig dyktig forfatter, og boka fikk gode kritikker. Men den manglet muligens litt krutt. Det skorter ikke på krutt i årets bok, men «Katzenjammer» kunne til gjengjeld ha vært noe bedre håndverksmessig gjennomført.

Tilsidesatt

Romanen begynner i et typisk kapittel i et kjæresteforhold: paret vil ha katt. Derfra baller det imidlertid på seg. For hva slags katt vil man ha? Hva slags katt vil hun ha, hva slags katt vil dyrebeskyttelsen at man skal ha, og han, vil han egentlig ha katt? Og hun, vil hun egentlig ha ham?

Det blir etter hvert veldig vanskelig å være mannen i huset i denne romanen. Bas, som han heter, føler seg tilsidesatt.

Katten får all oppmerksomheten, og Bas begynner å klekke ut planer for å ta livet av katten på en måte som vil virke som et uhell. Det byr på forviklinger. Og med så mye hodebry, blir det også vanskelig for Bas å passe jobben sin. Så en dag blir det for mye, og Bas krabber inn under skrivebordet sitt, hvor han tilbringer tida med å sove litt eller lese Historien om Michael Jackson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer