Romandebutanter :på nettet

Nettmøtet med romandebutantene Ingeborg Arvola og Jan Chr. Næss er akkurat ferdig. Her kan du lese hva de svarte.

Jan Chr. Næss og Ingeborg Arvola har møtt leserne i Dagbladet :på nettet. Les svarene deres nedenfor.

Jan Chr. Næss er født i England i 1964. Han bor på et småbruk i Ørje i Østfold med kone og fire barn. Utenom skrivingen har han jobbet med voksenopplæring, tatt nordisk hovedfag og hatt mange funksjoner på amatørteater.

Næss\' roman heter «Meg selv og mine kjære». Den er en utradisjonell familieroman med mange allusjoner, først og fremst til Bibelen. Hovedpersonen Jeremias Kvitrud jobber i bokhandelen Norli. Han ønsker å imponere Gudny, en kollega han er forelsket i, ved å fabulere omkring sine egne familieforhold. Øystein Rottem sammenliknet Næss\' stil med Terje Holtet Larsen, Stig Sæterbakken og Geir Pollen, og skrev blant annet at «\'Meg selv og mine kjære\' skiller seg fordelaktig ut både i kraft av sin tematiske originalitet og gjennom en betydelig språklig oppfinnsomhet.»

Litt om Ingeborg og Jan

Ingeborg Arvola er født i 1975, tilbrakte oppveksten i Tromsø og bor nå i Oslo. Hun har tatt skrivekurs på deltid i regi av Universitetet i Tromsø. I tillegg til studier i litteratur- og teatervitenskap har hun jobbet i bar i fire år.

I romanen «Korellhuset» har også Ingeborg Arvola hatt familien som utgangspunkt. Ei ung jente er på leting etter familierøtter og tilhørighet. Som spedbarn ble hun forlatt av moren, en bohem som har være en ustabil størrelse i livet hennes. Dagbladets anmelder Tonje Tveit skrev blant annet at «Nærheten til den magiske realismen føles tydelig, og det kan virke som om Arvolas mål er å overskride tragedien, og fange livets skjønnhet i menneskers dårskap, ondskap og deres gode vilje. I et sterkt sanselig språk dramatiseres og avmystifiseres det moderne livet.»

TIL NETTMØTE: Jan Chr. Næss
TIL NETTMØTE: Ingeborg Arvola