Romandebuterer som 90-åring

Kaufmans hovedperson er 76 år yngre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en tid der barnetalenter dyrkes og debutanter helst skal være så unge som mulig, stikker Millard Kaufman seg ut som en litteraturens sjuende far i huset.

90 år gammel gir han ut sin første roman, «Bowl of Cherries» - ironisk nok om et vidunderbarn - til strålende kritikk.

- Jeg har vært ganske opptatt med å brødfø meg på filmmanuskripter. Det falt meg ikke inn at jeg kunne gjøre noe annet. Skriving er vanskelig, men manusene kommer ganske lett til meg, sier Kaufman til Radar Online om grunnen til at han ventet så lenge med å romandebutere.

Oscar-nominert

Kaufman er ingen novise med pennen. Han var en sentral manusforfatter i gullalderens Hollywood, og ble nominert til Oscar i 1954 og 1956, for henholdsvis «Take the High Ground!» og «Bad Day at Black Rock». Han har også gitt ut en bok om manusskriving, og undervist om det samme temaet ved Sundance-instituttet.

For fire år siden skrev Kaufman sitt siste filmmanuskript:

- Jeg tror jeg er den eldste i Writers Guild som har skrevet et manus. Jeg var 86. Det var til Ridley Scotts sønn, som også er regissør. Vi ble ikke enige og det hele falt til slutt i fisk. Jeg har hatt en lang karriere, men jeg innså at jeg måtte finne noe å gjøre for å holde meg unna trøbbel, så jeg tenkte at jeg skulle skrive en roman, sa Kaufman da han for en måneds tid siden ble intervjuet av LA Weekly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer