Anmeldelse: Merethe Lindstrøm, Nord

Romanen er full av dystre framtidsutsikter, men språket kryr av vakre metaforer

Merethe Lindstrøm med språklig sterk dystopi.

STERK VISJON: Merethe Lindstrøm debuterte med «Sexorcisten og andre fortellinger» i 1983. «Nord» er hennes niende roman. Hun har også utgitt sju novellesamlinger. For romanen «Dager i stillhetens historie» fikk hun Nordisk råds litteraturpris i 2011. Foto: Nina Hansen
STERK VISJON: Merethe Lindstrøm debuterte med «Sexorcisten og andre fortellinger» i 1983. «Nord» er hennes niende roman. Hun har også utgitt sju novellesamlinger. For romanen «Dager i stillhetens historie» fikk hun Nordisk råds litteraturpris i 2011. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Merethe Lindstrøm har i høstens roman, «Nord», beveget seg inn i en type fortelling som er blitt en egen sjanger. Den kalles gjerne postapokalyptisk eller dystopisk og skildrer verden etter at den er blitt utsatt for en form for katastrofe.

Både i romaner og ikke minst TV-serier dyrkes denne typen mørke visjoner av framtida. Det er slutt på verden slik leserene kjenner den, menneskene er ribbet for sivilisasjonens bekvemmeligheter og er kastet ut i en tilstand der den er ødelagt.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer