Anmeldelse: Samar Yazbek, Hun som går

Romanen fra Syria-krigen er ikke pinefull - før hun kommer til gassangrepet

Krigens gru formidles av en mild og direkte stemme i Samar Yazbeks nye roman.

KRIGENS UHYRLIGHETER: Samar Yazbek er forfatter, journalist og aktivist. «Hun som går» er hennes tredje bok på norsk og en sterk historie om de forferdelige livsvilkårene som krig medfører. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KRIGENS UHYRLIGHETER: Samar Yazbek er forfatter, journalist og aktivist. «Hun som går» er hennes tredje bok på norsk og en sterk historie om de forferdelige livsvilkårene som krig medfører. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Du må ikke tro det er en roman du sitter og leser», sier Rima i syriske Samar Yazbeks tredje bok på norsk, «Hun som går». Ungjenta Rima henvender seg mildt og direkte til oss fra første side. Hun tar oss med på noe som kan likne et merkelig eventyr - om jenta som må tjores fast av moren fordi hun ikke kan slutte å gå. Historie etter historie lenkes sammen i romanen, som gradvis gir et gruelig bilde av hvordan det oppleves når alt kjent forsvinner og blir erstattet av krigens horror.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer