MORSOM: Mari Kjos Hellum er høyskolelektor og kåret til en av Norges beste forelesere. Nå debuterer hun med en lettbent, satirisk roman om en introvert fyr som blir forlatt av kona. Perfekt sommerlektyre. Foto: Tiden Forlag
MORSOM: Mari Kjos Hellum er høyskolelektor og kåret til en av Norges beste forelesere. Nå debuterer hun med en lettbent, satirisk roman om en introvert fyr som blir forlatt av kona. Perfekt sommerlektyre. Foto: Tiden ForlagVis mer

Romanen hennes gjør narr av hverdagspraten

En veldreid og morsom roman om et menneske som reiser seg – mot alle odds.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Glenn, 53 år: Forlatt av kona, utnyttet av naboen, ydmyket på jobben, og omgitt av støyende, livsglade folk. Da Glenn introduseres i Mari Kjos Hellums debutroman, sitter han på baken i garasjen etter et mislykket selvmordsforsøk. Røret som tauet var festet i, knakk.

Glenn får øye på motorsagen – det var jo en tanke – men slår det fra seg. Han er ikke «så radikal av seg», Glenn, så han tusler inn i det tomme huset igjen. Det er vel bare å fortsette som før?

En tafatt mann

Hellum skriver en velflytende prosa med treffsikre karikaturer av oss vanlige folk. Språkføringen kan være litt omstendelig, men står godt til Glenn, som er en velmenende ingeniør av det tausere slaget. Blikket på ham er preget av en distanse som blir mindre utover i romanen. Fra å være mannen uten egenskaper, som den ansiktsløse på omslaget hinter til, begynner vi langsomt å forstå ham: Glenn er en introvert som lider i sosiale situasjoner preget av overfladisk prat. Å fordype seg i andre verdenskrig, det er Glenns lidenskap.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn