Marissa Meyer «Måneserien»

Romankarakteren er mørk i huden, men på omslaget til den norske utgaven er det en hvit blondine

- Jeg ble sint. 

ASKEPOTT-REFERANSE: Marissa Meyers Måneserie foregår i et framtidsunivers og er inspirert av tradisjonelle eventyr om eventyrprinsesser. «Cinder» er basert på Askepott, men er en cyborg med asiatisk utseende i boka. Foto: Forlaget Vigmostad & Bjørke.
ASKEPOTT-REFERANSE: Marissa Meyers Måneserie foregår i et framtidsunivers og er inspirert av tradisjonelle eventyr om eventyrprinsesser. «Cinder» er basert på Askepott, men er en cyborg med asiatisk utseende i boka. Foto: Forlaget Vigmostad & Bjørke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet):- Jeg ble sinna da jeg så det. Jeg synes ikke dette er bra nok, sier Maria Granly Meldalen, ungdomsbibliotekar ved Nedre Eiker bibliotek i Buskerud.

Reaksjonen kom da hun så omslaget til den nyutgitte ungdomsboken «Cinder» av Marissa Meyer som utgis på forlaget Vigmostad & Bjørke. På omslaget er det avbildet en blond jente med lys hud, mens hovedpersonen i boka har brun hud og brunt hår.

På sin egen blogg har forfatteren skrevet at karakteren har asiatisk utseende og at huden er brun.

Granly Meldalen forteller at hun får besøk av ungdommer med forskjellige etnisk begrunn.

- Jeg er veldig opptatt av ungdomslitteratur og av å ha et mangfold som lånerne kan se seg selv i. Jeg tror det er viktig for å tenke at en er verdt noe, sier hun.

Flest blonde jenter

I et lengre Facebook-innlegg til forlaget stiller Granly Meldalen spørsmål ved valg av omslag til boka og skriver blant annet:

«Det ser ut til at dere bruker de samme omslagene som de franske utgavene og der blir det virkelig ille på den fjerde boka. Hovedpersonen her er Winter, og som dere kan se i bloggen, så har hun mørk hud. Men det har hun ikke på omslaget i den franske utgaven, der er hun veldig hvit. Har dere tenkt å bruke dette omslaget for den fjerde boka?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer