Romansuksess som fortjent

Linda Olssons roman er umulig å legge fra seg, mener vår anmelder.

TUNGE TEMA: Juristen og reiselivsspaltisten Linda Olsson debuterte med verdenssuksessen «La meg synge deg stille sanger» i 2008. Det er en nydelig roman med tunge temaer som incest, mord, voldtekt. Også bok nummer to har en tung tematikk.
Foto: Steinar Buholm
TUNGE TEMA: Juristen og reiselivsspaltisten Linda Olsson debuterte med verdenssuksessen «La meg synge deg stille sanger» i 2008. Det er en nydelig roman med tunge temaer som incest, mord, voldtekt. Også bok nummer to har en tung tematikk. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Det er ingen trøst å få. Sannheten kan være for sårende», sa den tause ukjærlige moren til Adam da han vokste opp i Etterkrigs-Stockholm. Han fikk aldri vite noe om sin far.

Nå er han seksti år og verdensberømt fiolinist og komponist, bosatt på New Zealand. Men han er lammet av sorg.

Hans eneste barn Mimi, døde i en bilulykke et år tidligere. Han oppdro henne alene, og angrer nå bittert på at han aldri besvarte Mimis spørsmål om hvor og hvem moren hennes var.

Fortielsen har med andre ord gått i arv. Og tausheten har fått store konsekvenser.

HolocaustJuristen og reiselivsspaltisten Linda Olsson debuterte med verdenssuksessen «La meg synge deg stille sanger» i 2008. Det er en nydelig roman med tunge temaer som incest, mord, voldtekt.

Også bok nummer to har en tung tematikk.

Adams jakt på fortiden bringer ham til Kraków, og en gammel krokrygget jøde som har bygget en hel leiegård som et slags museum over alle dem han mistet i holocaust.

Her får Adam vite sannheten om sin far. Etter hvert løses også mysteriet om hvem hans mor egentlig var. Det byr på overraskelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer