Romantikk og komikk etter boka

Romantikk og komikk med lykkelig slutt.

FILM: Når stjernene heter Sandra Bullock og Hugh Grant, vet du bare at de kommer til å få hverandre til slutt. Men det er helt greit, det. Å se «Two Weeks Notice» er som å trøstespise sjokoladekjeks til middag. Du blir mett, men føler deg småkvalm og halvfornøyd etterpå.

Med Bullock og Grant i sentrum er det ikke noe sjokk at det handler om romantikk og komikk, og følelsen av å ha sett dette før er sterk. Det som redder «Two Weeks Notice» fra den store avgrunnen, der dårlige romantiske komedier hører hjemme, er to ting: utstrålingen og replikkvekslingen til hovedpersonene.

Sandra Bullock (som har produsert filmen) er den idealistiske advokaten Lucy Kelson. Hun har toppeksamen fra Harvard, men har valgt å bruke livet til å kjempe for alskens gode formål.

Den sjarmerende mangemillionæren George Wade (Grant) er hennes rake motsetning. Han leder et stort eiendomsselskap som Lucy stadig aksjonerer mot, og for å bekjempe fienden fra innsiden sier hun ja når George tilbyr jobb. Snart er hun uunnværlig.

Herfra og ut følger filmen instruksjonsboka for romantiske komedier til punkt og prikke, og den taper da også mye futt på veien. Selv ikke stjernenes sjarm er nok til å redde den, og sluttscenen er så banal at den gikk ut på dato for femti år siden. Men det ender i hvert fall lykkelig.