Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

romantikk, takk

Astrid: -  Romantikk er å spørre «Har du lyst på pizza?» og så ta privatfly ned til Italia.

Renate: -  Eller å ri på ryggen på en elg i solnedgang. Hæhæhæ.

Astrid: -  Nei, min drømmedate er en gutt som jeg liker og som liker meg. Da er det det samme hva vi gjør. Men jeg liker menn som tar initiativet til romantiske ting. Piknik i Frognerparken eller et glass rødvin i en stressende hverdag. Det skjer ikke ofte nok, for gutter i dag er så lite romantiske. De sier sånn: «sees på byn». Æsj!

Lill: -  Det er kanskje sant som de sier at romantikken er død?

Renate: -  Absolutt ikke.

Astrid: -  Men det er mindre enn før. Folk har ikke tid.

Renate: -  Hvis det er sånn at man må være helt stille i et mørkt rom og bare ha et stearinlys, er det kanskje det. Men for meg er ikke det romantikk. Små oppmerksomheter er mye mer romantisk.

Lill: -  Terskelen for hva som er romantisk har nok forandra seg. Jeg synes det er romantisk når kjæresten min gjør noe som han ikke aner er romantisk. For en stund siden var vi på vei ut av en restaurant, det var iskaldt og jeg skulle kneppe igjen jakka mi. Akkurat når kjæresten min tok imot posen og veska mi for meg, la jeg merke til at han hadde vært i gang med å knappa igjen sin egen jakke, men han slapp alt for å hjelpe meg først. Det høres utrolig teit ut, men det var så romantisk!

SEX-PANELET DISKUTERER ROMANTIKK: Christian Hygen (28), Renate Wessel Olsen (24), Astrid Grotmol (20), Hermann Sabado (22), Kristian Seierstad (22) og Lill Kristin Tvinde (25). Foto: Agnete Brun
SEX-PANELET DISKUTERER ROMANTIKK: Christian Hygen (28), Renate Wessel Olsen (24), Astrid Grotmol (20), Hermann Sabado (22), Kristian Seierstad (22) og Lill Kristin Tvinde (25). Foto: Agnete Brun Vis mer

Astrid: -  Drømmedaten min er på en eller annen Robinson-øy. Spise middag der. Men grandis og sixpack er også fint.

Lill: -  Hvorfor dreier alle romantiske ting seg om mat?

Renate: -  Kjæresten min ringte meg plutselig på 2. juledag i forfjor og sa «Jeg står på bussterminalen. Ja, på Sortland». Og han bor i Kragerø... Jeg spurte mamma hva jeg skulle gjøre. Hun sa: «Lille venn, gå og gre deg».

Astrid: -  Det trenger ikke være så oppstilt. Hvis man kommer svett fra trening begge to, og han sier «å, så pen du er», er det fint. Men gutter bli mer romantiske.

Renate: -  Du må bare finne den rette. Da kommer det mange sånne bra ting.

Lill: -  Jeg fikk en gang en brent cd med alle mine og hans favorittlåter gjennom tidene. Og eget cover..

Astrid: -  Den perfekte date er å gjøre sånne småting. Ikke middag, kino, ferdig.

Lill: -  Romantikken er nok ikke død. Den har bare forandra seg. Men vil ikke jenter ha dempa belysning og stearinlys lenger?

Renate: -  Hvis noen får meg til å få latterkrampe, så er det greit.

Tekst: Randi Fuglehaug

Foto: Agnete Brun CHRISTIAN HYGEN (28)

fra Moss, medeier i

reklamebyrået The Club,

samboer. HERMANN    SABADO (22) fra Orkdal,    teaterhøgskolestudent,  singel. KRISTIAN SEIERSTAD (22) fra Stange, biologistudent, jobber i Radio Nova, kjæreste. ASTRID GROTMOL (20)

fra Oslo, lærerstudent

ved HIO, singel. LILL KRISTIN TVINDE (25) fra Stavanger, tar master i markedsføring, samboer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media