Romantisk skattejakt à la Paris Hilton

Sommervennlig, romantisk eventyrkomedie under pari.

FILM: I 2006 slapp hotellarving Paris Hilton singelen «Stars are Blind». Låta hadde et lett reggaesound, slik du hører på turistifiserte barer i Karibia, der drinkene er søte og sterke, og der engelskmennene er røde og feite.

Uansett. Låta ble pent pakket inn i en musikkvideo, der frøken Hilton jogger bikinikledd langs en sandstrand, gjør trutmunn, poserer, vikler seg keitete rundt stammen på en palme, og tumler - filmet i kledelig svarthvitt - rundt i sanden med en veltrent kjekkas. Slik selger musikk, skal du vite. Poenget er at Andy Tennant - skaperen av berikende filmer som «Hitch» og «Sweet Home Alabama» - tydeligvis har latt seg imponere. «Fool’s Gold» er nemlig spillefilmversjonen av «Stars are Blind». I hvert fall virker det sånn. Kate Hudson spiller den bikinikledde blondina, som sammen med den tomsete og actionglade eventyreren Finn (Matthew McConaughey), jakter på den sunkne sjørøverskatten. Sol, blått hav og pene mennesker, til tonene av lett reggae. Kan man overhodet ønske mer? Ikke ifølge regissør Tennent.

Filmen er en repetisjonsøvelse i romantiske eventyrkomedier, skodd over samme lest som «Jakten på den grønne diamant» fra 1984 - en av 80-tallets store seersuksesser. Humoren er av det særdeles lettfattelige slaget og hever seg aldri over det enkleste slapsticknivået. Samtidig er «Fool’s Gold» sukkersøt og sommervennlig. Ja, nesten så dum, solbrun og enkel at den blir sjarmerende. Ingen sammenlikning med frøken Hilton for øvrig.