Romantisk Skolmen i sin første hovedrolle

36 år gammel gjør Christian Skolmen sin første hovedrolle på film.

(Dagbladet.no): I den romantiske komedien «Mirakel» spiller Christian, som er sønn av sin berømte komikerfar Jon Skolmen, mot svenske Eva Röse. Filmen har premiere på kinoer over hele Norge 2. juledag.

Den første store

For Christian Skolmen har filmroller for det meste dreid seg om å steppe inn i små, morsomme biroller som har vært unnagjort på to dager. Eller stille opp på dugnad for venner. Bare i «Monstertorsdag» har han hatt en relativt stor birolle.

- Jeg har jobbet med teater og tv nesten hele tida. Har spilt teater omtrent døgnet rundt i ti år. I tillegg har jeg gjort fire store tv-serier om politimannen Sejer for NRK (Skolmen spiller Sejers asistent Jacob Skarre). Film har jeg vanligvis forbundet med fritid. Men denne rollen var jobb, sier Skolmen, som egentlig ikke skulle spilt følelsesmessig stillestående kaféinnehaver og enkemann Karsten. I det opprinnelige manuset skulle nemlig kvinnelig kaféinnehaver møte mannlig styrtrik kjendis-forretningsmann. Ikke omvendt.

Lovpriser motspiller

- Jeg er glad de endret manuset. Rik mann møter vanlig jente ville blitt for plumpt, tror Skolmen, som lovpriser sin svenske motspiller Eva Röse:

- Hun er svært profesjonell når kamera går _ og herlig useriøs mellom opptakene. Vi hadde god kjemi på filmsettet, sier Skolmen. Han legger til med et smil:

- Men jeg må jo innrømme at det var litt tøft å skulle råkline med henne allerede på andre opptaksdag.

Romantisk Skolmen i sin første hovedrolle

- Filmen inneholder ikke de sterke erotiske scenene?

- Nei, sexscenene ble vel for dampende for regissør og produsent! Vi har en sånn scene som jeg vet ble klippet vekk. Men den kommer på dvd\'en, lover Christian Skolmen. Som gjerne påtar seg flere ledende filmroller:

- Jeg har fortsatt permisjon fra Nationaltheateret, og er åpen for det meste.

Litt Notting Hill

I «Mirakel» finnes det også to fornøyelige sidekicks, og spesielt Cecilies Moslis karakter minner veldig om noe du har sett i «Notting Hill»:

- Min Sara-figur er vel en blanding av Hugh Grants sprø samboer og rare søster i «Notting Hill». Jeg elsker sånne sidekarakterer. Det er dødsdeilig å være den som kommer inn fra sida og krydrer. Sara er en «chatterbox». Hun babler og snakker og styrer på. Jeg har en haug med venninner som henne, hevder Cecilie Mosli.

Stig Henrik Hoff gjør filmens andre sidekick - en gladhomofil ekspolitimann i rullestol. Slå den!