Romantiske Ricci

Christina Ricci går fra pillemisbruker i «Prozac Nation» til romantisk komedie i «Miranda».

Christina Ricci er nettopp ferdig med innspillingen av Erik Skjoldbjærgs «Prozac Nation», hvor hun spiller et heller nevrotisk pillevrak. Hun har nå sagt ja til å spille i den britiskproduserte «Miranda».

Filmen skal produseres i samarbeid med FilmFour og Feelgood Fiction. «Miranda» skal regisseres av briten Marc Munden etter et manus av Rob Young. John Simm fra «Human Traffic» er den heldige som skal spille mot Ricci.

Schizofren

Ricci skal spille en ung kvinne som har svindel som jobb. Hun opererer med en rekke identiteter, blant annet en dominerende sasomasochist, en engel, en forretningskvinne, en geisha og en student. Simms må finne ut hvilken av identitetene han forelsket seg i.

Ricci slo gjennom som Chers yngste datter i «Mermaids». Da var hun bare 10 år gammel. I en alder av 21 kan man i dag trygt si at Ricci har overlevd barnestjerne-forbannelsen og har etablert seg som voksen på filmlerretet.

Integritet

Christina Ricci har holdt seg godt unna Hollywoods stjernehysteri. Hun er en av dagens unge skuespillere som har greid å bevare sin integritet. Hun velger filmer ut i fra innholdet og karakteren, ikke ut i fra hvor mye penger den kan spille inn. Sin første voksenrolle fikk hun i filmen «The Ice Storm», hvor hun spilte en bråmoden tenåring.

Ricci er ingen klassisk skjønnhet, og mange har lurt på om hun står i faren for å få de litt rare rollene. Men i «Sleepy Hollow» fanget hun Johnny Depps interesse til gangs.

- Jeg er ingen perfekt skjønnhet, og jeg sier ikke alltid de riktige tingene. Jeg er litt annerledes, men dermed virker jeg kanskje mer ekte på lerretet, sier Christina Ricci om seg selv til Mr. Showbiz.