Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Tiggeforbud

Romfolk er også mennesker

Det er kanskje på tide at det norske folk får mer informasjon om romfolkets historie og om den behandling de har fått gjennom tidene.

NØDVENDIG: Tigging er absolutt ikke noen hyggelig «jobb», men ofte en siste utvei for mange mennesker, skrivber artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
NØDVENDIG: Tigging er absolutt ikke noen hyggelig «jobb», men ofte en siste utvei for mange mennesker, skrivber artikkelforfatteren. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Jeg har aldri gitt penger til romfolk som tigger. Folk er Folk er derimot et viktig gatemagasin som gir mye informasjon om romfolket. Jeg vil anbefale at man heller kjøper bladet istedenfor å gi direkte til tiggerne.

Jeg har vært bystyrerepresentant i Trondheim i 30 år, de siste to årene for Pensjonistpartiet. Tidligere var jeg bystyrerepresentant for Frp i 20 år og for Demokratene i åtte år.

Svein Otto Nilsen
Svein Otto Nilsen Vis mer

Alle disse årene har lært meg at det finnes mange forskjellige mennesker, hvorav mange lever i fattigdom. Dette gjelder også flere og flere nordmenn.

Tigging er absolutt ikke noen hyggelig «jobb», men ofte en siste utvei for mange mennesker. Man klarer aldri å fjerne tigging med forbud. Så lett er det ikke.

Romfolket er absolutt også mennesker, og det er kanskje på tide at det norske folk får mere informasjon om romfolkets historie og om den behandling de har fått gjennom tidene.

Om det blir forbud mot tigging, er det fremdeles lov å kjøpe magasinet Folk er Folk – slik at man i tillegg til god samvittighet kan få lærdom om romfolkets historie.

Jeg vil selvfølgelig også oppfordre folk til å kjøpe bladet Sorgenfri og andre gatemagasin rundt i landet som også gir et riktig bilde på at livet kan være tøft. Flotte reportasjer fyller bladene hver måned. Vi tar ikke skade av å lese slike gatemagasin, så løp og kjøp.