- Romfolkdebatten viser hvor skremt vi blir når fattigdommen kommer nær oss

Vigdis Hjorth mener alvor med sin nye bok.

ANSVARSTYNGET HUMOR: På tross av alt alvoret, har Hjorth prøvd å bake inn noen humoristiske elementer også. Særlig på Ap-landsmøtet. Foto: THOMAS HAUGERSVEEN / DAGBLADET.
ANSVARSTYNGET HUMOR: På tross av alt alvoret, har Hjorth prøvd å bake inn noen humoristiske elementer også. Særlig på Ap-landsmøtet. Foto: THOMAS HAUGERSVEEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les utdrag fra «Leve Posthornet!» her.

- Boka handler om en kommunikasjonsrådgiver som litt sånn tilfeldig — kollegaen hennes forsvinner — kommer til å jobbe for Postcom, de postansattes organisasjon mot innføring av EUs tredje postdirektiv, sier Vigdis Hjorth.

Temaet er uvant.

- Jeg har hovedsakelig interessert meg for utenrikspolitikk tidligere. Men det har vært utrolig morsomt å sette seg inn i sånt som kommunalpolitisk plattform og hvordan fagforbund jobber. Praktiske politiske prosesser på grasrot- og partinivå er det få som vet noe om med mindre de er medlem av et eller annet.

Og inn i dette har hun på forunderlig vis bakt inn tankegods fra Søren Kierkegaard.

- Han sier at man ikke kan lære seg å dannes. Mennesket må selv leve gjennom prosessen med å virkeliggjøre, og ta ansvar for, seg selv. Utgangspunktet for denne boka var at jeg undret på hva det vil si i et menneskeliv. Uten at jeg dermed påstår at det finnes et skjema for den prosessen, det må mennesket foreta på sine egne premisser.

Samtidig som hovedpersonen jobber med postdirektivet, gjennomgår hun en indre reise av kierkegaardske proporsjoner. Hun prøver å tilnærme seg felleskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer