RomklangSammenbrudd

Talentfull debutroman med krevende form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I enkelte bøker ligger humoren i språket. I måten forfatteren uttrykker seg på, heller enn i selve innholdet. Knut Olav Homlongs debutroman handler om lite festlige ting. Om den lammende følelsen av å miste kontroll, av ikke å greie å relatere til verden på en adekvat måte. Likevel er «Romklang» ei morsom - og krevende - bok å lese.

Original

Boka er morsom fordi Homlong har et språk som overrasker. Språkføringen følger den søvndepriverte jeg-fortellerens tanke og logikk. I hans fortelling kan setningene være sidelange, rike på gjentakelser, feilslutninger og pussigheter. Poesi og uttværende hverdagsligheter avløser hverandre. Rikelig med plass vies detaljer, «resten» er det påfallende taust om.Dette fortellerspråket speiler en hovedperson som føler seg temmelig miserabel. Han er en hardt presset manusvasker som ikke greier å levere innen fristen. En nødløgn gir ham noen ekstra dager. Men til tross for at han ofrer søvnen, kommer han ikke videre i arbeidet. Bruddstykker fra oppveksten, fra samlivet med kone og barn, fra barndomssomrene på familiens campingplass, griper inn og forstyrrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer