Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Danseband

Rømmer fra Nya Vikingarna

Et drøyt halvår etter at Christer Sjögren takket for seg, velger manageren og gitaristen å forlate dansebandet. 

NY VIKING: I høst sluttet Christer Sjögren (til høyre) som vokalist i Vikingarna, og overlot mikrofonen til Kenneth Wahlberg. Samtidig med vokalistbyttet begynte bandet å kalle seg Nya Vikingarna. Nå ser det ut til at flere nye vikinger må på plass, etter at gitaristen og manageren forlater bandet. Foto: Robin Lorentz-Allard / Aftonbladet / Expressen
NY VIKING: I høst sluttet Christer Sjögren (til høyre) som vokalist i Vikingarna, og overlot mikrofonen til Kenneth Wahlberg. Samtidig med vokalistbyttet begynte bandet å kalle seg Nya Vikingarna. Nå ser det ut til at flere nye vikinger må på plass, etter at gitaristen og manageren forlater bandet. Foto: Robin Lorentz-Allard / Aftonbladet / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst ble det kjent at det legendariske dansebandet Vikingarna gjør comeback - uten sin mangeårige vokalist Christer Sjögren bak mikrofonen.

Med Kenneth Wahlberg som ny vokalist valgte bandet å bytte navn, og satset videre som Nya Vikingarna.

Nå melder svenske medier at flere velger å følge i Sjögrens spor.

Både gitarist Chris Andersen og manager Peo Thyrén forlater dansebandet, ifølge Aftonbladet og Expressen. Det skjer kun en drøy måned etter at bandet slapp sitt nyeste album, «Kramgoa Låtar 30».

Fikk ny jobb

I en sms til Expressen skriver Thyrén at han slutter som manager i Nya Vikingarna fordi han har fått et annet jobbtilbud:

«Jeg fikk mulighet til å begynne å jobbe på Stockhouse, som er et av Sveriges største bookingselskaper og artistmanagement, så jeg takket ja da muligheten bød seg.»

Bandets tidligere gitarist Jörgen Arnemar, som er hyret inn som bandets konsulent, bekrefter overfor Expressen at også gitarist Chris Andersen forlater Nya Vikingarna.

Andersen ble med i bandet i fjor, i likhet med Kenneth Wahlberg og saxofonist Martin Lindqvist, ifølge Hallandsposten.

Da forente de krefter med trommeslager Johan Norgren, keyboardist Erik Lihm og bassist Kenth Andersson, som alle var del av den siste Vikingarna-besetninga.

Jörgen Arnemar sier til Expressen at Nya Vikingarna et booket til et titalls konserter i tiden som kommer. Videre avviser han at det har gått dårlig med bandprosjektet selv om både Thyrén og Andersen nå forlater danseband-skuta.

Håver inn

I januar publiserte Expressen en artikkel der de mente å avsløre de hemmelige forretningsavtalene i Nya Vikingarna.

Blant annet skrev den svenske avisa at bandet tjener cirka 150 000 kroner for hver konsert, men at bandets medlemmer kun får 6000 kroner hver per spillejobb.

Christer Sjögren, som fortsatt gjør gjesteopptredener med sitt gamle band, skal imidlertid tjene 50 000 kroner på en halvtimes opptreden, ifølge Expressen.

En annen økonomisk vinner skal være Vikingarnas tidligere gitarist Jörgen Angemar, som eier varemerket Vikingarna og angivelig tjener tusenvis av kroner per konsert for å leie ut navnet til den nye bandkonstellasjonen.

Don Juan

Kenneth Wahlberg, som overtok Vikingarna-mikrofonen etter Christer Sjögren, var i mange år Elvis-imitator under navnet Ken Wegas.

Da Dagbladet møtte 47-åringen i februar fortalte han at det ble både «puss og kram» i tida som Elvis-imitator, men at han nå er gift og holder seg i nakkeskinnet.

Likevel går ikke Wahlberg av veien for å flørte fra scenekanten.

- Jeg framstår som en Don Juan på scenen, og er nok mer lidenskapelig og utadvendt enn Christer Sjögren som frontfigur i Vikingarna, sa den svenske sangeren i februar.